Jezelf zijn
24 december 2019 
2 min. leestijd

Jezelf zijn

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Ik begin met een vraag. Je wil jezelf zijn, maar…

Wie denk jij dan dat je bent?

Wie IS dat: JE ZELF? Ik stel je deze vraag omdat ik weet dat je een duidelijk beeld hebt van jezelf. Je kunt namelijk nadenken over wie je bent. Je kunt diep van binnen voelen wie je bent. Of wie je wil zijn. En ook wie je wil dat anderen zien dat je bent.

Meestal staat er een heel duidelijk beeld van onszelf op wanneer we voelen dat we worden aangevallen of ergens van worden beschuldigd, wanneer ons onrecht wordt aangedaan, of wanneer we ons minder voelen dan we denken dat we ons zouden moeten voelen. We keren met onze aandacht naar binnen en voelen daar dat het niet waar is, wat die ander over ons denkt, of zegt. Of dat hoe we worden behandeld, wat we vanuit onze wereld ontvangen, helemaal niet in overeenstemming is met wat we voelen dat we werkelijk waard zijn. We voelen de neiging om het beeld dat in ons leeft te verdedigen: Ik ben lief(de). Ik ben waar(lijk). Ik ben goed, bijzonder en waardevol en heb altijd de beste intenties.

Waarom ziet de ander dit niet?

Ik weet toch diep van binnen wie ik ben? Hoe komt het toch dat dit niet wordt gereflecteerd in de wereld om mij heen? Waarom zien ‘zij’ dit niet?

Okay, let dan op.

Er is namelijk werkelijk maar één enkele oorzaak voor. En dat is, omdat je je er nog niet naar gedraagt! Dát is de enige reden. En daar ligt ook meteen de oplossing. Omdat je het hebt bedacht – BEN je het nog niet. Je laat de belangrijkste schakel liggen, in deze magische wereld van creatie. Alles wat wordt bedacht bestaat inderdaad al, maar: in een andere dimensie. Een dimensie zonder vormen. Om het vorm te geven, om het waar te maken, om het écht te maken, Is het nodig om er uitdrukking aan te geven. Dus, denk niet te lang na over wie je bent en verdedig of bescherm dit beeld niet. Maar….

Geef er uitdrukking aan

Dus: Hoe zou je zijn? En hoe zou je handelen? Zou je hoeven te verdedigen of beschermen wie je was, als je zeker wist dát je dit was? Zou dat nodig zijn? Welke woorden, keuzes, daden en reacties zou je geven aan degene die je denkt dat je bent?

Wat houdt je tegen?

Je bent het, dus wees het! Volg het beeld dat vanzelf in je opstaat. Bestudeer het, voel het, en sluit met je hele energie en aanwezigheid aan bij dat beeld. Het klopt. Het IS wie je bent. Je bent het (al). Wees het maar! Want dát is het enige dat het leven van jou vraagt. Het is het enige dat nodig is.

Wees wie je bent

En je creëert het leven dat daar perfect op aansluit. Want jouw leven is een antwoord op jou. Jouw leven is het resultaat van jouw bewegingen. Van jouw woorden, keuzes, acties en reacties.

Jouw leven volgt jou

Dus zet vandaag de eerste stap. Jij bent de schepper.

 

Liefs,

Nicky

 

Wil jij ook wakker worden en wakker leven? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Bewust worden? Ga naar https://nickyverbeek.nl/ontwaken/

Bewust kiezen? Ga maar https://nickyverbeek.nl/bevrijden/

Bewust Creëren? Ga naar https://nickyverbeek.nl/creeren

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/