Bewustzijn praat met je
24 december 2019 
4 min. leestijd

Bewustzijn praat met je

Jij bent ondergeschikt aan bewustzijn

Je bewustzijn praat met je via je verlangen. Bewustzijn verlangt van jou dat je in de stroom van je verlangen meegaat. Om je jouw unieke stroom te laten weten zal je dit voelen: Je voelt je goed als je in de stroom van je verlangen bent, flow. Je voelt je niet goed als je buiten de stroom van je verlangen afraakt, down.

Nu is het zo dat de meeste mensen zich voornamelijk bezig houden met op hoe het leven voelt

En als het leven (even) niet goed voelt, dan weten ze dat het mis is, hier is iets aan de hand, dit gaat niet goed. Met dat besef voelen ze zich meteen nog slechter want hun leven gaat nu dus niet zoals ze het willen. Ze raken dan ontmoedigd. Want ze voelen zich niet goed. Ze hebben daarom vervelende en depressieve gedachten en ze weten niet hoe ze eruit moeten komen. Want ze hebben geen idee meer wat ze dan wel willen. Ze voelen het niet meer, ze komen er niet meer bij. En dat komt maar door een ding: Dat komt omdat ze helemaal….

verzanden in de persoon

De aandacht is volledig gericht op de persoon en hoe de persoon zich voelt. Maar dit is helemaal niet de bedoeling!

Het gaat er niet om dat je zielig bent als je je niet goed voelt

Het gaat erom dat je dan beseft dat je moet handelen. Dat je kunt draaien. Je bent even bent afgeleid, afgezwaaid. Maar je kunt draaien, terugdraaien naar de bron. Terug naar de liefdevolle bron van je verlangen. Om je zielsplan weer te kunnen vervolgen. Het is de bedoeling dat je: Stopt met klagen; Stopt met zielig zijn; Stopt met het verzanden en verzinken in een verhaal over jou. En draait naar de bron. Draai uit degene die voelt naar het gevoel zelf. Laat het met je praten. Luister naar je gevoel.

Wat zegt dit gevoel?

Luister ernaar. Zodat je in precies de tegenovergestelde richting kunt gaan bewegen. Dit kun je niet aan een ander overlaten, vragen, opeisen. Dit kun je nergens neerleggen, delegeren. Dit zal je zelf moeten doen.

Jij bent degene, de geroepene. Want jij voelt dit toch? Jij bent degene in dienst van dit verlangen. Dit is jouw verlangen, jouw ziel. Jouw bewustzijn. En jouw verlangen verlangt dit nu van jou. Het is dan ook aan jou en aan jou alleen.

De verhouding die er bestaat tussen je ziel, je hoger zelf, en de persoon zou je kunnen zien als de verhouding die de hond heeft met zijn baasje

Als ik mijn hond uitlaat op een regenachtige dag, dan roep ik de hond bij me, doe de voordeur open en op het moment dat de hond de regenachtige wind in zijn snoet krijgt dan kan het zomaar voorkomen dat hij mij aankijkt van:

“Nou ik dacht het niet hoor” … Hier heb ik geen zin in. Ik houd niet zo van regen. Ik voel me niet gemotiveerd. Ik wil niet doen wat ik niet wil doen. Ik zie het nut hier niet van in. Ik wil zelf bepalen wanneer we gaan. En dat is niet nu.

En dan zeg ik:

“En nou moet jij niet zo zeuren”… Want we gaan lekker toch. Want jij weet helemaal niets. En dat hoef jij ook niet. Maar ik heb zojuist buienradar even goed bekeken, en ik weet wat er allemaal staat te gebeuren, en als we dus nu niet gaan, dan zit je straks pas echt met een nat hondenpak!

Kortom: De hond weet niet wat ik weet

Die reageert slechts op simpele impulsen. Directe neigingen die opstaan vanuit zijn primitief ingestelde lichaampje.

En dat is bij ons mensenkinderen niet anders. Het lichaam is primitief, ingesteld als beloningssysteem en reageert op alles vanuit de functie van overleven. Het heeft zin in iets waar het een beloning in ziet – of te wel een goed gevoel. En heeft geen zin in iets waar het geen beloning in ziet – of te wel een niet-goed gevoel.

En daarom is het niet de bedoeling dat je je lichamelijke impulsen wil volgen

Je wil je blijven richten op je verlangen. Laat je verlangen spreken. Geef je verlangen voorrang. Geef je verlangen het hoogste woord. Want jij weet het niet.

Ga er vanuit dat je verlangen veel meer overzicht heeft, het weet al wie je bent en wat er komen gaat. Het wil je mee laten doen zodat jouw potentieel en al jouw mogelijke mogelijkheden optimaal kunnen worden benut, en je leven succesvol en vervullend zal kunnen zijn.

In plaats van je te richten op of je je gemotiveerd voelt, of er zin in hebt, dien je tot je door te laten dringen dat dit niet nodig is

Het maakt niet uit wat jij als persoon erin denkt te zien, het nut, het succes, etc. Want dat overzicht heb je nu eenmaal niet. Je hoeft niet te weten waarom je iets moet doen. Je hoeft er alleen maar volgzaam aan te zijn.

En daarom is er vertrouwen

Vertrouw op de liefde die er voor je is en volg je hart. Keer je af van gedachten en gevoelens die je demotiveren. Laat ze los. Je hoeft er geen aandacht aan te besteden. Je raakt daarmee alleen maar verder van je bron af. Richt je consequent en zonder te twijfelen op je verlangen en volg je hart. Het weet alles, heeft het allerbeste met je voor en weet wat er nodig is: Jij!

Je wordt geroepen.

Liefs,

Nicky

Wil jij ook wakker worden en wakker leven? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Bewust worden? Ga naar https://nickyverbeek.nl/ontwaken/

Bewust kiezen? Ga maar https://nickyverbeek.nl/bevrijden/

Bewust Creëren? Ga naar https://nickyverbeek.nl/creeren

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn.Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
sara
Door

sara

op 13 Jan 2020

ik vind het bijzonder hoe kloppend je formuleringen zijn. heel fijn!

Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/