Hoe liefde werkt
26 mei 2021 
4 min. leestijd

Hoe liefde werkt

Zelfliefde – Zo werkt liefde (vóór je)

“… Ik merk dat ik mij in gezelschap van anderen vaak terugtrek, mijzelf wegcijfer. Ik houd me stil en volledig op de achtergrond, ben eigenlijk volledig ‘weg’. Ik voel ook dat ik mij angstig en verward opstel. Als ik wel praat, zeg ik dingen die niet in overeenstemming zijn met wat ik werkelijk vind of wil zeggen. Dat is mijn houding. Niemand geeft mij hier aanleiding voor, ik voel dus duidelijk dat ik het zelf doe. Maar ik kan het nog niet veranderen. Ik wil ervan af maar blijf het steeds voelen en blijf steeds op dezelfde manier reageren zodra ik in contact met mensen ben …”

Herkenbaar? 

Kijk dan goed naar je eigen gedrag. Kijk er goed naar. Wat is jouw voornaamste reden om jezelf weg te cijferen? Welke gedachte overheerst? Je doet dit namelijk echt ergens voor (anders deed je het niet, want het voelt niet eens goed). Dus, wat bewijs of bevestig je hiermee? Wat wil je ermee bewerkstelligen? Wat wil je ervoor terug ontvangen?

Beantwoord innerlijk deze vraag

(en schrijf het antwoord voor jezelf op): Ik trek mij terug (ben bescheiden, verlegen, ondergeschikt, ik cijfer mijzelf weg, ik schik mij naar de wil van een ander) omdat ik heeeeel graag wil dat…………..

En dáár heb ik alles voor over – zelfs mij, mijn ruimte, mijn waardigheid, zelfs de liefde voor mijzelf.

Blijf in zelfonderzoek totdat je voelt dat je het antwoord hebt.

Want juist omdat je er nog alles voor over hebt – en dus zelfs jezelf ervoor opoffert, ontvang je het niet. Jij doet er namelijk nog moeite voor. Jij levert er nog iets voor in. En dat is nu juist wat liefde niet van jou wil. Het is een daad vanuit gemis en beperking en dus angst – Mag ik dat wel? – Heb ik het verdiend? – Ben ik het waard?

Je mag onmiddellijk stoppen met ‘het waard te zijn’. In dit leven verdienen we niets. Wij krijgen het gewoon! Gratis en voor niets. Alles wat we willen. Alles wat we van nature willen. Maar! Het kan alléén zonder moeite tot ons kan komen als wij ónze moeite loslaten. Dus, zodra jij er níets meer voor over hebt. Er níets meer voor wil inleveren, níets voor wil opofferen, dán ben je moeiteloos en kan het (pas) tot je komen. Zou je dat willen? Ontspan dan. Je mag beginnen met ontvangen.

Antwoord:

“… Ik voel dat ik mij veilig wil voelen. Ik wil ruimte om mijzelf te kunnen zijn. Om mij waardig te voelen. Dit is wat ik zoek. Dit is waar ik ten diepste naar verlang …”

Om dit te ontvangen, zal je precies dát moeten geven. Zal je ernaar toe moeten bewegen. Dus in plaats van jezelf als ongezien, onbelangrijk en onbemind te positioneren, zal je precies de omgekeerde kant op willen bewegen om dat wat je ten diepste wil te ontvangen.

Je moet het willen zijn

Je moet het willen zijn

Waardig, veilig en vertrouwd. Zonder enige terughoudendheid. Zonder enige concessie te doen. Het onbeperkt ZIJN. (je bent het namelijk al maar je gedraagt je er niet naar – en dat is precies wat je leven van je vraagt, dat is wat de angst in je je vertelt). Want jouw wereld (liefde!) werkt nu eenmaal zo.

En dit is waarom je het nu niet krijgt. Je geeft jezelf geen enkel vertrouwen, geen enkele ‘back up’, geen enkele veiligheid en ruimte om jezelf te mogen uitdrukken. Je cijfert jezelf namelijk weg. Dit doe je (nog) omdat je er (nog) iets voor terug verlangt (en dit is de beperkende gedachte die je gelooft en dus naar handelt). Je geeft alleen maar je volledige waardigheid op om dat je gelooft dat dit gewaardeerd zal worden en je het daarom kan terugverwachten. Maar niets is minder waar. Juist deze energetische opstelling zorgt ervoor dat iedereen jouw ruimte in zal nemen en je ervaart dat er geen plek voor je is.

Je voelt namelijk altijd en alleen jezelf

Je voelt altijd alleen jezelf. Je eigen beweging. En iedereen (jouw wereld, jouw leven) is kosmisch verplicht om dit met je mee te doen. Met als doel om het je te laten weten, om het je te laten voelen (in dienst van jouw bewustwording). Alles zal in dit teken gaan staan. Zodat je het kan erkennen. Zodat je het kan veranderen. Jou kan veranderen. Jouw gedrag, jouw intentie, en jouw instelling.

Beantwoord innerlijk deze vraag

(en schrijf het antwoord voor jezelf op): Hoe gedraagt iemand die al zo is? Hoe beweegt zo iemand? Hoe gedraagt iemand zich die haar eigen waardige ruimte inneemt, die zich zelf helemaal veilig en gedragen voelt?

Het leven vraagt aan jou om precies dát te doen. Om precies dat te geven, te schenken. Aan jouw leven, aan jouw wereld. Zó beweeg je naar je eigen hoogste waarheid. Het is de enige manier. Je bent het namelijk al. (anders stond het niet als verlangen in je op). Je bent al waardig. Handel ernaar zonder enige twijfel en zonder enige concessies hiervoor te doen. Want dát is liefde (voor jezelf). En zó werkt liefde. Dat is de enige manier waarop het leven je met liefde kan en zal beantwoorden”.

Liefs,

Nicky

Wil je meer lezen? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn.Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/