Ontwaken

De Verschuiving

Bewust worden van Bewustzijn

Bewust Creëren

Weet jij wie je écht bent?

Als je niet weet wie je écht bent, ben je ook niet in staat om leiding aan je leven te geven. Je weet niet waar je je keuzes op kunt baseren, waardoor je steeds weer op zoek moet naar handvatten voor leiding buiten je. Je wordt afhankelijk van wat anderen weten of vinden. Maar hoe leef je dan het leven dat bij jou past? Alleen een leven dat voortkomt vanuit jouw innerlijke leiding zal je kunnen vervullen. Omdat je daarbij onafhankelijk bent en kiest vanuit je eigen unieke weg. 

Ontwaken

Je leert jezelf kennen door zelfonderzoek

De weg naar vrijheid is zelfonderzoek. Maar hoe begin je? Welke vragen stel je? Wanneer doe je het goed? Het is bijna niet te doen om dit in je eentje allemaal uit te moeten vinden. Want hoe word je je bewust van dat waar je tot nu toe altijd onbewust van bent geweest? Dat is zoeken naar een speld in de hooiberg, terwijl je niet weet hoe een speld eruit ziet! Dit zorgt voor zoveel onzekerheid, twijfel en innerlijke discomfort, dat het je zal demotiveren. Je haakt af voordat je goed en wel begonnen bent.

Oprichter van de Academie voor bewustwording en persoonlijk leiderschap

Er is een weg die werkt

16 jaar geleden brak ik voorbij de identificatie van het 'ik' en realiseerde ik mijn vrije ware zelf. Ik ontdekte de juiste vraag! En dit was pas het begin. Wat volgde was een proces van oefenen. Steeds wéér zoeken naar de juiste vraag. Steeds weer een onbewust aspect van mijn 'ik' ontdekken en doorzien, vervolgens (durven) loslaten wie ik niet ben en mijn ware zelf vrijlaten. Door ‘trial and error’ heb ik ontdekt wat wel en wat niet werkt. En ik ben niet gestopt totdat alles, maar dan ook echt álles duidelijk was. Ik heb de directe weg gevonden.

Ontwaken

De directe weg

Bewustzijn communiceert met ons via onze gevoelens en gedachten. Als je leert hoe je je gevoelens en gedachten kunt interpreteren vind je de innerlijke leiding van bewustzijn. Hiervoor dien je de juiste vragen te stellen en de juiste 'kijk' aan te leren.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ken de weg. Ik geef je alle informatie over wat wel en wat niet werkt, hoe je systeem in elkaar zit en hoe je ermee kunt werken. Ik leer je de juiste vragen te stellen en motiveer je om door te gaan als je diep zit. Ik zet jouw zelfonderzoek in overzichtelijke stappen voor je uit.

De weg naar innerlijke vrijheid

Ontwaken
€ 249-

Ontwaken - De Verschuiving

Interactief Online Programma - 45 lessen


  • Je kunt meteen beginnen.
  • Je krijgt onbeperkt toegang tot de Online leeromgeving.
  • Je krijgt onbeperkt toegang tot de online community.

   Uniek - Duidelijk - Intensief - Effectief - Waardevol

Dit is wat je leert

  • Je leert in 45 stappen het onderscheid te zien, te voelen en te maken tussen 'afgescheiden' en 'in verbinding'


  • Je leert jezelf de juiste vragen te stellen om de diepere boodschap van je ervaringen te leren kennen. 


  • Je leert hoe je de verschuiving kunt maken vanuit het beperkende ik-perspectief naar de vrijheid van 'Open Gewaarzijn' in allerlei verschillende situaties.


  • Je krijgt helder inzicht in het hoe en waarom je bent gaan overleven.


  • Je leert je weerstand om te zetten in bewuste keuzes.


  • Je komt in verbinding met jouw unieke, eigen wijze levensstroom.


  • Je leert om jouw unieke en eigen wijze levensstroom te vertrouwen en te volgen.

Dit is het resultaat

  • Je kunt zelfonderzoek toepassen op elke levenssituatie waardoor je altijd terug kunt keren naar het ruime perspectief van bewustzijn om de juiste keuzes voor jouw leven te maken.


  • Je bent je bewust van wie je werkelijk bent en welke eigenschappen je hierbij van dienst zijn (dit zijn vaak die eigenschappen die je voorheen juist afkeurde en veroordeelde).


  • Je wordt vrijer, liefdevoller en steviger verankerd in je eigen energie.


  • Je krijgt meer zelfvertrouwen

Dit is wat je krijgt

 • Je krijgt een ongekend uitgebreid en uniek programma bestaande uit 45 intensieve lessen.


 • Je krijgt onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal in de online leeromgeving. Je kunt er dus steeds weer naar terugkeren wanneer je dat nodig hebt.


 • Alle lessen zijn bijzonder rijk gevuld en bestaan uit lees-, luister- én kijkmateriaal. Bovendien krijg je van mij super handige bijlagen die je helpen om jouw zelfonderzoek overzichtelijk en praktisch te maken.


 • Je krijgt ook onbeperkt toegang tot de online community waar je je zelfonderzoek uit kunt werken met andere deelnemers. Ook vinden er inspirerende online challenges plaats die je steeds een nieuwe impuls blijven geven om in zelfonderzoek te blijven.

Dit heb je nodig

 • Een pc, laptop, tablet of telefoon.


 • Internet & e-mail adres.


 • Een gedreven spirit en een open mind.


Ontwaken

Net klaar met je cursus ontwaken, pfffff... alsof er een orkaan langs is geweest, maar dan superpositief :-)

Ik ben al een aantal jaren bezig met deze materie, maar zoals jij het brengt was voor mij erg verfrissend, to the point, loepzuiver, interessant. En daarbij niet lullen maar poetsen, oefeningen die mij meteen naar de kern brachten.

Lieve Nicky, heel erg bedankt voor je sublieme cursus!

Anne-Marie 

De cursus in vogelvlucht

Les 1 t/m 4

We maken de verschuiving vanuit het ik-perspectief naar Open Gewaarzijn. Onderdelen: Het opmerken van onzekerheid; Het opmerken van de behoefte om bevestiging; Het opmerken van de vraag: Ben ik? (wie ik denk dat ik ben?) of doe ik? Door bewust te worden van het ik-perspectief kun je je zelfonderzoek starten. Juist de ik-identificatie toont je waar je nog onvrij bent, en waar Bewust Zijn nog geen intrede in jouw Gewaarzijn heeft mogen / kunnen maken, waar nog 'doenerschap en 'weterschap' jouw leidraad is i.p.v. vertrouwen op het (leven) Zelf. 


Les 5 en 6

De drie pijlers van zelfonderzoek, bereidheid overgave en moed (B.O.M.). Ik geef je een eerste aanzet om in zelfonderzoek te komen en moedig je aan om je open te stellen voor dat wat onwaar 'lijkt'. Wat als jij dat bent? 


Les 7 t/m 10

Bereidheid. Ik heb drie vragen ontwikkeld die je kunnen helpen bij het diep laten integreren van jouw verlangen om vrij te zijn. Deze vragen zijn bedoeld om jouw bereidheid aan te boren en te integreren in je systeem zodat je eerlijk het zelfonderzoek in kan gaan. 


Les 11 en 12

Overgave, beschikbaar zijn voor wat is, is je natuurlijke staat van zijn. Het gaat om het moeiteloze voelen wat er ís. Om door je ik-identificaties heen te breken beweeg je tegen je systeem in. Dit wekt allerlei angstige en onrustige gevoelens op. Het lijkt op doodsangst. Hier heb je moed voor nodig, de kracht van het hart. 


Les 13 t/m 19

Ik geef je achtergrondinformatie over het ontstaan van het overlevingsmechanisme en waar het voor dient. Ook ga ik dieper in op het lichaam en de denkgeest. Een heleboel informatie, wat jou inzicht geeft in het 'waarom' van het overlevingsmechanisme. Ook dit heeft jou gediend. 


Les 20 t/m 26

Vanaf nu gaat het alleen nog maar om jou. Jij bent de enige, en de enige die je kan ontmoeten ben jij. Om je werkelijk te verbinden met jouw wereld (en de ander daarin) zul je eerst jezelf dienen te kennen, volledig. Alles begint bij jou. Met behulp van deze oefeningen kun je werkelijk de verschuiving vanuit het probleem, het lijden, de ziekte, de veroordeling, of de ellende naar Open Gewaarzijn maken. Het verschil tussen zijn wie je bent en willen zijn wie je bent komt naar voren wanneer je niet meer handelt vanuit het in stand houden van je eigenwaarde maar vanuit het weten dat alles goed is, en het natuurlijke vertrouwen op het zelf. Je hebt nog nooit iets verkeerd gedaan. 


Les 27 t/m 30

Vanaf nu weet je alles wat je dient te weten om te handelen vanuit je ware essentie, je diepere intentie. Je geeft je over aan dat wat er is, vanuit het vertrouwen dat jij het bent, en volgt de vreugde van het verlichte pad.


Les 31 t/m 36

Een nieuwe dimensie binnen de cursus! In de volgende 15 lessen gaan we specifieker in op jouw unieke zielsweg. Ik leg je alles uit over jouw zielsenergie en in welke verhouding jij tot jouw ziel staat. Ik vertel je over de 7 ziel dimensies, het zielsplan en de boodschappen die tot je komen via specifieke ervaringen.


Les 37 t/m 42

Een volledig overzicht van de 7 ziel dimensies. Ik behandel er 1 per les. Dit zijn 7 unieke poorten tot creatie. Je gaat je eigen kleur ontdekken en bekennen, zodat je vanuit een steeds dieper niveau kunt gaan stromen. Laat je hart de weg bepalen!


Les 43 t/m 45

Je staat aan de bron van jouw schepping. Bevrijd van de invloed van beperkende gedachten kun je alles volgen waar je hart maar heen wil. Wat wil jij waarmaken?

Bonusmateriaal

Ontwaken - bewust worden je natuurlijke vrijheid

Bonus 1

Zelfonderzoek Cheat Sheet

Een exclusief oefenblad met 30 verschillende zelfonderzoeken in één handig overzicht. Zo kun je gemakkelijk terugvinden welk onderzoek je het beste kunt toepassen op welke situatie.
Ontwaken - bewust worden van je natuurlijke vrijheid

Bonus 2

Zelfonderzoek Dagboek

Een heel handig zelfonderzoek oefenboekje dat je helpt om overzicht te creëren in jouw unieke proces van zelfonderzoek. Dit uitgebreide boekwerk leidt je stap voor stap door je zelfonderzoek heen en je vult zelf je bevindingen in.

Ontwaken - bewust worden van je natuurlijke vrijheid

Bonus 3

Mini workshop - webinar

Nog één keer álles op een rijtje in dit superlange en super informatieve webinar. Exclusief voor leden van de Verschuiving!

Veel voorkomende vragen

Wanneer start dit traject?

Je kunt op elk gewenst moment starten. Zodra je betaling is bevestigd ontvang je de inloggegevens van de online leden omgeving en kun je meteen beginnen.

Is het de bedoeling dat ik eerst het boek 'Je bent vrij' lees?

Dit programma is voortgekomen vanuit mijn wens om mensen persoonlijk en stap voor stap te begeleiden bij hun eigen ontwaak proces. Mijn boek 'Je bent vrij’ staat aan de basis hiervan en het online programma is hierop het logische en vooral praktische vervolg. Het kán daarom fijn zijn om het boek erbij te hebben, maar het is absoluut géén voorwaarde. Ik geef je meer dan voldoende tekst en uitleg om je bezig te houden.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld kwijt per les of per dag?

Dat ligt eigenlijk aan jou. Wat ben je van plan met de lessen te doen? Neem je het ter kennisgeving aan? Of ga je er actief mee aan slag? In het laatste geval wordt het onderdeel van je leven. Dan voelt het niet als 'bezig zijn' met een studie, want je past het toe op levenssituaties die zich vanzelf aandienen. Je bepaalt overigens helemaal zelf het tempo waarmee je door de lessen heen gaat. Je kunt altijd een pauze inlassen. Uiteindelijk heeft de materie ook zijn eigen tijd nodig om in je systeem te kunnen integreren. Wees daarmee geduldig en geef het de tijd die het nodig heeft.

Zit dit programma mijn andere cursus (of kennis) niet in de weg?

Mijn programma is uniek en kent zover als ik weet geen gelijke. De manier waarop ik begeleid is namelijk niet theoretisch maar praktisch en toepasbaar. Ik leer je wezenlijk niets anders dan hoe je jezelf ECHT kan leren kennen via unieke (door mij persoonlijk ontwikkelde) zelf-onderzoeksvragen en oefeningen. Dus weinig harde theorie, maar gewoon steeds een (nieuwe, andere) weg naar binnen vinden. Wanneer je mijn programma niet als theorie of kennis aanneemt, maar als ‘beweging naar binnen’ zal het niets tegenspreken omdat het je hart zal openen. En je hart spreekt jou nooit tegen. Mensen die het programma aanvangen vanuit de intentie nóg meer kennis te kunnen verzamelen (dan ze al hebben), raken verzand in alle verschillende waarheden die ze tot zich willen nemen. Al die verschillende 'waarheden' zullen elkaar gevoelsmatig tegen gaan spreken. Mijn programma is hier niet op ingericht. Ik leer je juist om niets te hoeven begrijpen, geen kennis te verzamelen, maar puur naar binnen te keren met de juiste vragen en oefeningen en kijken wat zich vervolgens spontaan en moeiteloos in je ontvouwt. Dát is de waarheid die je wil volgen. Dát is de weg van jouw bewustzijn!

Zij gingen je voor

Laagdrempelig en glashelder
Dag leuke lieve Nicky, 😄 Ik heb ontzettend veel aan je online cursus gehad. Het heeft me zoveel nieuwe inzichten gegeven en ben daardoor door verschillende lagen heen gegaan. Het was heel verhelderend en duidelijk. Het begon al bij je boek 'je bent vrij' wat ook heel fijn en duidelijk was om te lezen. Het is allemaal heel laagdrempelig en zo verhelderend, het brengt je echt een stap verder. Ik was daar wel/ook aan toe. Bedankt daarvoor Nicky!! Liefs en groetjes,
Bewust worden
Jeanne
Dankbaar

Deze cursus die voor mij het totale alfabet omvat laat stap voor stap zien wie je werkelijk bent. De constante factor waar alles in verschijnt en verdwijnt. Het weekt je los van elke identificatie tot op het bot, met geweldige tools van het werkelijk aannemen van wat er al is i.p.v. de weerstand in stand te houden. Dit voelt als ontwaken in elk NU-moment door het lief te hebben i.p.v. blijven slapen in de weerstand.  En zoals ik het kan beoordelen hebben hier velen met mij velen leraren bezocht, maar werkelijk zuivere, duidelijke tools aanbieden op weg 'terug' naar wie je werkelijk bent, die ken ik maar weinig. In ieder geval nu duidelijk 1, en toch dankbaar voor al die andere leraren waarin wel de waarheid werd aangeraakt in de 'mind' en mijn zoektocht verder ging voor de levende ervaring in en vanuit het hart. Nicky, dank (baar) je wel !!!

Bewust worden
Monique
Je hebt mijn hart geopend
"Wat ben ik jou dankbaar!  Dankzij jou ben ik er namelijk achter gekomen dat de manier waarop ik de wereld bekijk, gestoeld is op een verhaal dat totaal niet waar is. Jij hebt mij er telkens weer op gewezen. Elke keer weer een andere invalshoek, telkens de route naar zielige slachtoffer verhalen dichtgooien. De tranen rollen mij over de wangen nu ik dit schrijf. Je hebt mijn hart op een kier gezet voor liefde. ❤️ Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel dat voor mij betekent. Duizend maal dank.
Bewust worden
Wouter
Intelligent en diepgaand

Hoi Nicky, Wat een ongelooflijk diepgaande en intelligente cursus heb je ontwikkeld. Ik ben gaan lezen, heb alles eerst doorgenomen omdat ik het geheel tot me wil nemen voordat ik in detail kan gaan. Het heeft een enorme klik en shift gegeven, een kanteling waarmee ik eindelijk grondig 'aan de gang' kon gaan en die ook daadwerkelijk veranderingen tot stand hebben gebracht. Nu, telkens als er een vraag op komt, denk ik, hoe zou Nicky hierop antwoorden. En dan komt het antwoord vaak vanzelf. Niet dat alles nu ineens van me af glijdt maar je hebt me een manier van denken, redeneren, voelen aangeleerd die me telkens terugverwijst, zelf verantwoordelijk., onderkennen. Ik heb het voorheen veel gezocht in het intellectuele deel van zelfrealisatie en luisterde daardoor waarschijnlijk veel naar mannen. Maar via jou heb ik ervaren dat het vrouwelijke aspect, het yin hierin onontbeerlijk is en het compleet maakt. Ik trappel al in mijn tuigje voor het vervolgtraject! 

Bewust worden
Ellen
Hats off to you Nicky

Lieve Nicky,  Ik wil je bedanken.

Sinds m'n twintigste, nu ruim 30 jaar terug, echt heel wat leraren, teachings en workshops aanschouwd en bestudeerd, jouw cursus springt er echter uit; puur goud! Hats off to you Nicky, en dank voor je lieve support! _

/|\_ & big hug,

Bewust worden
Willem
Ik begin het weer te voelen
Hoi Nicky, reuze bedankt voor deze geweldige cursus. Bij les 28 begon het pas echt te dagen dat de dingen die ik als liefdeloos heb bestempeld (al heel lang), dat niet zijn. En dat ik van mezelf kan houden en dat ik dat altijd kan doen, ongeacht wie er tegenover mij zit of in welke situatie. Ik begin het weer te voelen! Die grote boze buitenwereld wordt wat zachter als ik dat wordt. Ben zo blij dat ik het weer in mezelf kan voelen. Ik ga weer naar les 1. Thank you ever so much!!!
Bewust worden
Jeannette
Een duidelijke cursus

Een duidelijke cursus waarin ik mij telkens weer realiseer dat alles met mijzelf te maken heeft en niets met de ander. Duidelijk werd dat ik het niet van de ander moet verwachten…. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn emoties. Wat mijn energie uitzend krijg ik terug.

Bewust worden
Marga Dijs, Zwolle
Nicky you rock!!!  

Ik wil je ontzettend bedanken. De titels van je cursussen 'De Verbinding' en 'De Verschuiving' doen hun naam eer aan. Want godsamme wát een verschuiving en een rollercoaster! Maar wát ben ik blij dat ik dit vol hebt aangepakt, op jou manier: vol erin en constant zelfonderzoek: 'No mercy' en geen gelul . Want wát een verbinding nu! Zeker ook na het persoonlijke gesprek wat ik met jou mocht hebben.

Nicky you rock!!!  Ik hoop dat heel veel mensen de weg naar jou mogen vinden wat een blessing!

Eeuwig dankbaar!

Bewust worden
Barbara ❤
Woorden doen tekort
Lieve Nicky, Mijn hart is diep geraakt. Door jouw woorden. Door het overdragen van emoties.. Door je indrukwekkende videoboodschappen. Door jouw ogen. En het voèlen van je woorden!!! Ja, ik voel een verschuiving diep van binnen, zo pril. en prachtig. Dank je Nicky voor je wijze lessen, voor je begeleiding op dit nieuwe pad. Woorden doen tekort. Duizend maal dank voor deze ontroerend mooie intensive!
Bewust worden
Margot
Ontwaken
€ 249-

Ontwaken - De Verschuiving

Interactief Online Programma - 45 lessen


 • Je kunt meteen beginnen.
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot de Online Leeromgeving.
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot de Online Community.
arrow_drop_up arrow_drop_down