Negatieve gevoelens

Negatieve gevoelens

Negatieve gevoelens, wat moet je ermee doen? En hoe kom je er vanaf?

Alle negatieve gevoelens vallen onder één noemer: 'wrijving'.

Wrijving is een negatief gevoel ten opzichte van het beeld dat je van jezelf hebt.

En ja, je leest het goed. Negatieve gevoelens worden uitsluitend ervaren in de verbinding die je met je wereld hebt (wanneer je alleen bent, de enige bent, ben je volkomen gelukkig, omdat je geen enkele referentie buiten je hebt. Je hebt dan letterlijk niets om ontevreden of ongelukkig over te zijn dus ben je vrij om volmaakt gelukkig te zijn).

Maar goed, terug naar de wrijving. Je voelt je bijvoorbeeld: minderwaardig klein, zwak, dom, ongeliefd, niet gesteund (enzovoorts), in een bepaalde situatie, óf in een bepaalde relatie, terwijl je dit niet wil.

Het gevoel strookt met je verlangens en het is niet in overeenstemming met het plaatje dat je hebt van jezelf en wat je wil creëren in deze situatie of in deze relatie. Dit veroorzaakt innerlijk wrijving. Je energie is dan niet (meer) in harmonie. Wrijving is inderdaad niet bepaald een fijn gevoel.

Dit is waarom de meeste mensen er iets aan willen iets doen om dit gevoel op te lossen of te veranderen. Maar: DAT is nu juist weerstand.

Weerstand is de reactie op wrijving. Weerstand lost echter de wrijving niet op, het maakt het erger.

Elke reactie op wrijving IS weerstand

Het is goed om te weten dat geen enkel gevoel weg kán. Het is er al en als het er is kan het nog maar één ding, doorstromen. Zolang als je ertegen vecht (door het niet te willen) houdt je het feitelijk vast. Weerstand houdt dus vast. Weerstand levert overigens óók weer negatieve gevoelens op die in één woord zijn samen te vatten: MOEITE (verdriet, boosheid, onmacht, frustratie, wedijver en strijd). Je bent dan ook letterlijk in strijd, In strijd met je ware zelf. In strijd met de werkelijkheid.

Wrijving voelt misschien niet zo goed maar het dient wel een nobel doel: Jouw bewustwording.

Het vertelt je namelijk dat je diep van binnen niet gelooft in dat wat je wil (creëren). Je gelooft (nog) in beperking, dit is (nu) onderdeel van je energie en daarom creëer je beperking. Zélfs als je het niet wil! Kortom, negatieve gevoelens zijn er om je te laten weten dat je huidige geloof niet in overeenstemming is met de werkelijkheid over jou. Je volgt bepaalde (beperkende) gedachten over jou en jouw leven die je WIL niet dienen. Hierdoor zie, voel én creëer je niet de mogelijkheden die er wel zijn en is je creatie nog beperkt en beperkend.

Meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Reactie plaatsen