Weerstand

Weerstand

Wat is weerstand?

Weerstand is een tegenreactie. Het is een innerlijke beweging waarbij je tegen een bepaald gevoel in gaat. Je voelt dus iets dat je als onprettig ervaart (wrijving) en biedt hier weerstand tegen.

Wrijving is een negatief gevoel ten opzichte van het beeld dat je van jezelf hebt (je zelfbeeld). Je voelt je bijvoorbeeld: minderwaardig, klein, zwak, dom, ongeliefd, onbegrepen. afgewezen. niet gesteund (enzovoorts), in een bepaalde situatie, óf in een bepaalde relatie, terwijl je dit niet wil.

Het gevoel strookt met je verlangens en het is niet in overeenstemming met het plaatje dat je hebt van jezelf en wat je wil creëren in deze situatie of in deze relatie. Dit veroorzaakt innerlijk wrijving. Je energie is dan niet (meer) in harmonie. Wrijving is niet bepaald een fijn gevoel. Dit is waarom de meeste mensen er iets aan willen iets doen om dit gevoel op te lossen of te veranderen. Maar: DAT is nu juist weerstand. Weerstand is de reactie op wrijving. Weerstand lost echter de wrijving niet op, het maakt het erger.

Elke reactie op wrijving IS weerstand

Het is goed om te weten dat geen enkel gevoel weg kán. Het is er al en als het er is kan het nog maar één ding, doorstromen. Zolang als je ertegen vecht (door het niet te willen) houdt je het feitelijk vast. Weerstand houdt dus vast. Weerstand levert overigens óók weer negatieve gevoelens op die in één woord zijn samen te vatten: MOEITE (boosheid, onmacht, zelfmedelijden, slachtofferschap, frustratie, wedijver en strijd). Je bent dan ook letterlijk in strijd, In strijd met je ware zelf. In strijd met de werkelijkheid.

Wrijving voelt misschien niet zo fijn, maar het dient wel een nobel doel: Jouw bewustwording.

Het vertelt je namelijk dat je diep van binnen niet gelooft in dat wat je wil (creëren). Je gelooft (nog) in beperking, dit is (nu) onderdeel van je energie en daarom creëer je beperking. Zélfs als je het niet wil!

Kortom, wrijving is er om je te laten weten dat je huidige geloof niet in overeenstemming is met de werkelijkheid over jou. Je volgt bepaalde (beperkende) gedachten over jou en jouw leven die je WIL niet dienen. Hierdoor zie, voel én creëer je niet de mogelijkheden die er wel zijn en is je creatie nog beperkt en beperkend.

Wanneer je weerstand voert tegen je gevoel, gaat al je aandacht (en dus je energie) hier naartoe. Je creëert hiermee uiteindelijk precies wat je niet wil.

Bewustwordings-trajecten zijn er om je te leren hoe je je weerstand los kunt laten zodat je gevoelens door kunnen stromen. Je gevoelens hebben namelijk altijd een boodschap voor je. Een boodschap vanuit bewustzijn. En die wil je niet missen!

Meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Rija
Door

Rija

op 23 May 2022

Fijn het zo ook te kunnen lezen. Alleen jammer dat ik dit niet kan delen via de app.

Nicky Verbeek
Door

Nicky Verbeek

op 24 May 2022

Hoi Rija, helemaal bovenaan op de pagina van dit artikel zijn een aantal deelknoppen (naar facebook, twitter, e.d.), daarmee zou je het het artikel kunnen delen. Is dit wat je zocht?

Reactie plaatsen