Verlangens

Verlangens

Je verlangen is een innerlijke impuls die je gevoelsmatig wilt volgen om geluk, voldoening en vervulling te vinden in je leven.  Elk verlangen is tweeërlei: enerzijds geeft het aan wat er kan zijn, anderzijds geeft het aan wat er nu nog niet is.

Iedereen verlangt. Iedereen verlangt ergens naar. Soms ontken je je eigen verlangens. Soms wil je je verlangens liever niet voelen, omdat ze pijn doen. Elk verlangen bestaat namelijk uit twee (tegen) polen:

1. Aan de ene kant kun je dolblij worden wanneer je afstemt op je verlangen. Je stelt je voor hoe het is als het waar zou zijn. Als dat wat je zo graag wil hier-en-nu realiteit zou zijn. Je hart maakt een sprongetje. Je wordt warm van binnen. Ja! dit is wat ik wil. Dit voelt supergoed. Het maakt je enthousiast en klaar om er voor te gaan.

2. Aan de andere kant geeft je verlangen aan waar het nu (nog) aan ontbreekt. Aangezien je ernaar verlangt, betekent dat het er nu (nog) niet is! En dat besef kan ook pijnlijk zijn. Dat voelt juist als een gemis, een onvervulde leegte. Het is dit aspect dat in elk verlangen schuilgaat, waarom veel mensen hun verlangens liever niet volgen. Ze ontkennen of onderdrukken hun verlangens. Ze willen namelijk niet onderdoen voor hun verlangens. Ze willen het gemis niet voelen.

Je verlangen is er altijd

Het is dan ook niet goed om je verlangen te ontkennen of te onderdrukken. Je verlangen is ongelooflijk waardevol en biedt je alle informatie ie je nodig hebt om een succesvol en zinvol leven te creëren. Je verlangen is de directe communicatie vanuit je essentie, jouw unieke bewustzijn. Het leidt je de weg. Daar is het voor. Daarom is het er. Het vertelt wat er nu mogelijk is voor jou om waar te maken in jouw leven. Je hoeft er alleen maar in te geloven! Zodat je erop kunt afstemmen en het te volgen. Je bewustzijn is jouw ware potentieel, het is je altijd een stapje voor. Het weet precies wat jij kan. In jou schuilt nu nog een beperking, dit is een gedachte die je niet dient, die je tegenhoudt om jouw potentieel nu aan te spreken, Dit is wat jouw verlangen je vertelt.

Het gemis dat je ervaart is niet omdat het er niet is

Het gemis geeft je aan wat er nu nog in jou ontbreekt om het in jouw leven mogelijk te maken. Dit gebrek is niet een gebrek in de zin van een handicap. Het is juist een mogelijke mogelijkheid die jij nu nog niet benut. Elke verlangen dat je ervaart is in wezen een oproep aan jou om iets (nieuws) in jezelf aan te spreken. Je bewustzijn weet dat het in je zit en spoort je via je verlangen aan. Het is vervolgens aan jou om het uitdrukking te geven.

Ontdek jouw beperkende gedachte

Dit zijn de innerlijke stappen die je kunt maken om je verlangens / beperking in kaart te brengen:

  1. Vraag: Wat wil ik op dit moment het aller- allerliefst?
  2. Vraag: Waarom IS het er nu nog niet (of waarom doe ik niet?)
  3. Vraag: Wat als dit niet waar is?
  4. Vraag: Wat als het tegenovergestelde waar is?
  5. Realiseer je: Het IS (al) zo! (spreek het aan in jezelf en geef er uitdrukking aan!)

Wil je meer weten? ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Reactie plaatsen