Manifesteren

Wat is bewust manifesteren precies?

Bewust manifesteren klinkt zo 'maakbaar'. Het voelt dan ook compleet in tegenspraak met: 'het leven aanvaarden zoals het is' en overgave: het overlaten aan bewustzijn zelf. Dan doe je toch heel veel moeite voor iets dat keihard onmogelijk is? Je hébt je leven toch helemaal niet in de hand? Je hébt toch geen persoonlijke wil? Ook gaan er van die verschrikkelijke berichten en filmpjes op Social Media rond met de boodschap '1 miljoen euro op je rekening visualiseren'. Hartstikke ongeloofwaardig en gewoonweg banaal.

Er gaat dus een heleboel onzin rond betreft het concept 'bewust manifesteren'

En ik kan je dan ook met heel mijn hart vertellen dat ikzelf er daarom precies zó over dacht. De combinatie van mijn eigen onwetendheid en die bizarre reclamische slogans creëerde dat ik het ongeloofwaardig en kinderachtig vond. En stom. Voor domme mensen. Want alleen domme mensen zouden voor 1 miljoen gaan affirmeren en vervolgens wachten tot het gebeurt. Wie doet nou zoiets? Hoe verzinnen ze het?

Maar bewustzijn is er zelf mee gekomen

Nét als zoals al die andere inzichten daarvóór. Het kwam toen ik er klaar voor was. Het was de logische volgende stap. Ik heb bewustzijn haar stap laten zetten in mij. En ben weer bewuster geworden. Ik zie nu voorbij de onwetendheid van de mensen die het niet echt hebben begrepen omdat ik dankzij bewustzijn (zelfrealisatie: een nooit aflatend proces van bewustwording) inmiddels weet waar het werkelijk over gaat: onze onbegrensde, scheppende natuur. En nu ik weet wat ik weet, kan ik dan ook echt niet meer terug. Het is te groots en waarachtig. Ik leg het je graag uit. Het gaat dus niet om affirmeren, het gaat niet om visualiseren. Het gaat niet om te verzinnen wat je maar wil en dan wachten tot het er vanzelf van komt. Het gaat erom dat je een schepper bént. Je bént een creator, een manifestator. Je manifesteert nu óók.

Jij creëert nu jouw toekomst

Door de gedachten die jij nu volgt, door de woorden die jij nu spreekt, door de keuzes die jij nu maakt én door nu te geloven wat jij kiest te geloven. Maar omdat je er (voor het grootste gedeelte) niet bewust van bent is je creatie nog beperkt óf beperkend. Je leeft nog niet volledig vanuit je natuurlijke vrijheid. Je bent nog geconditioneerd. En dat ervaar je. Je voelt je dan ook (af en toe) nog minderwaardig, geforceerd, afhankelijk, verloren of afgeleid. De situaties in je leven weerspiegelen dit áls een beperking! Nota bene: zodat je er bewust van kan worden!

Elke beperking die jij ervaart in je leven is er om jou bewust te maken.

Om jou vrij te maken. Van je eigen vergissing! Als je bewust wordt (wil zijn! wat daar moet je namelijk óók heel eerlijk voor durven zijn naar jezelf toe) van de uitwerking van je eigen energie, dus wanneer je volledig bewust wordt ván je eigen gedachten, de woorden die je gebruikt, de reacties die in je opstaan, de keuzes die je maakt. Kortom: wanneer je bewust wordt van je eigen beweging, dan kun je zien waarom je leven nu is zoals die nu is. Het is uit jou voorgekomen. Je wordt je dan tegelijkertijd en vanzelfsprekend óók bewust waarmee je jezelf beperkt. Je ontdekt dus ook wat er kán zijn. Dan ontdek je hoe stom het is om niet de weg van overvloed te volgen. Hoe stom het is om beperking te (blijven) creëren. Je kunt (ineens) kiezen! Je realiseert je dat je vrij bent.

En dit is bewust worden van bewustzijn zelf

Bewustzijn zelf is heel. Het is HET geheel. En het geheel kent geen beperking. Het is simpelweg niet in staat tot beperking. Alleen wij zijn in staat tot het beperken van bewustzijn. Wanneer we er minder in zien dan dat het is. Wanneer we in minder geloven. Omdat we zelf nog beperkt zijn. Wanneer we ergens de liefde niet in zien, dan wordt het ook meteen beperkt. En dat is dus helemaal niet wat het werkelijk is, dat is wat mij er zelf van maken. Liefdeloos. Het is altijd en alleen onze eigen (geloof in) liefdeloosheid die beperking creëert.

Door van binnenuit je systeem te 'resetten' op je oorspronkelijke energie (vrijheid)

En dit doe je door 1 - je af te stemmen op je verlangen (vertrouwen) en 2 - je eigen voorwaarden los te laten (geloof in beperking) begin je te creëren vanuit je bron, je ware zelf. En dán creëer je het leven dat in volledige overeenstemming is met jouw unieke en eigen energie. En dat is uiteraard een leven dat ook meteen het meest vervullend is, simpelweg omdat je ervoor gemaakt bent. Het was namelijk altijd al de bedoeling! Je bent dus 100% in staat om jezelf zielsgelukkig te maken. En je hebt dan ook geen enkele gegronde reden om dit niet na te streven. Om dit na te laten!

Bewustzijn is onbegrensd

Bewustzijn stopt dus nooit. Dit betekent dat wanneer jij je ervoor opent je altijd weer meer nieuwe ontdekkingen kunt doen, steeds weer nieuwe mogelijke mogelijkheden voor jezelf kunt aanboren. Steeds meer beweegruimte kunt creëren. Vrijheid. Hier komt geen einde aan, zolang jij maar niet stopt. En ik zie zoveel mensen stoppen. Bang om zichzelf teleur te stellen. Bang om in iets te geloven dat ongeloofwaardig lijkt. Bang om dan depressief te worden. Blijf niet in je eigen armoede hangen. Word geen armoedzaaier (!) Bevrijd jezelf van je eigen vergissing. Van je eigen onwetendheid.

Laat je niet (meer) tegenhouden door wat je nu (nog!) niet weet.

Wees juist open en nieuwsgierig naar wat je nog niet weet. Wil het weten, wil het leren kennen, zodat het zich aan je kan openbaren. Bewustzijn kan zich namelijk pas aan je openbaren wanneer jij je ervoor open stelt. Wanneer je je erop afstemt. Wanneer jij het wil!

TIP !  Ik heb een video gemaakt waarin ik je in 15 minuten de complete basis meegeef van bewust manifesteren >>> klik hier om de video te bekijken 

TIP ! Ik heb via Youtube een live Q&A sessie gehouden over Bewust Creëren >>> Klik hier om de live sessie te bekijken

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/


Reactie plaatsen