Negatieve energie van anderen
18 mei 2020 
3 min. leestijd

Negatieve energie van anderen

Negatieve energie van anderen

Voel jij de negatieve energie van anderen? Hoe ga je er mee om? En kun je ervoor zorgen dat dit geen invloed heeft op je eigen energie?

De invloed die andermans negatieve energie op je heeft of kan hebben is eigenlijk een graadmeter om te checken hoe sterk je zelf op dit moment in je eigen energie geworteld bent. Laat je je op dit moment makkelijk beïnvloeden? Kunnen anderen je makkelijk van slag brengen? Of uit je kracht halen? Dan is je systeem ‘open’ voor ‘triggers’. Onderliggend zit hier een obstakel in je eigen energie veld

De energie die jij meekrijgt van de ander lijkt dit aan te raken, omdat het op precies dezelfde frequentie ‘trilt’. Zo lijkt het alsof de ander jou beïnvloedt, maar in werkelijkheid tril je zelf al op een specifieke lage energie frequentie. De energie van de ander, of eigenlijk jouw ervaring  van ‘de energie van de ander’ maakt je hier simpelweg bewust van.

Wil je het oplossen?

Dan is dit de eerste stap: Laat de ander los. Je bent niet afhankelijk van de ander om je eigen gevoelens te leiden. Pas als je jezelf energetisch loskoppelt van de ander, kun je jezelf terug in flow begeleiden.

Ga naar het negatieve gevoel

Ga naar het negatieve gevoel dat in je is opgestaan (wrijving) en blijf er even bij. Zodat het met je kan praten. Word je er bewust van.

In je huidige energie (jouw energetische veld van creatie) bevindt zich een gedachte die jij gelooft en volgzaam terwijl die niet in overeenstemming  is met de waarheid (over jou of jouw potentie). Het is deze gedachte die niet in harmonie is met jouw bewustzijn en daarom brengt het jouw algehele energie omlaag.

In andere woorden, je laat je leiden door een gedachte die je niet dient. Deze gedachte resoneert tegen je diepere intentie in. En dát voel je. Gelukkig maar. Het trekt op deze manier jouw aandacht en geeft jou zodoende de gelegenheid om er bewust van te worden.

Breng de gedachte in beeld die bij dit gevoel hoort

Is dit een gedachte die instemt met je verlangens? (wie je wil zijn, wat je wil doen of wat je wil hebben?) Of is dit een gedachte die je verlangen tegenspreekt of misschien zelfs onmogelijk acht? Besef dat je vrij bent om elke gedachte aan te spreken die bij jou verlangens past. Een gedachte die tegen jouw verlangens indruist zal je beperken. Het is aan jou om een nieuwe, een betere, gedachte te kiezen.

Kies een gedachte die 100% matcht met je verlangens

Dit is een gedachte die je met verlangens instemt. Deze gedachte wil je volgen. Deze gedachte klopt!

Het kan even duren voordat je de juiste gedachte vindt

Neem de tijd. Stem je af op je verlangen, kom in stilte: Wie wil je zijn? Wat wil je doen?  Wat wil je hebben? Maak er een voorstelling van. Wees aanwezig in de voorstelling. Blijf hier. Voel hoe het voelt om dit te zijn, te doen of te hebben. De gedachte dient zich (vanzelf) aan wanneer je je ontspant.

Meer weten? Ga naar: Academie voor bewustwording en persoonlijk leiderschap

Bewust wordenhttps://nickyverbeek.nl/ontwaken

Bewust kiezen? https://nickyverbeek.nl/ bevrijden

Bewust creërenhttps://nickyverbeek.nl/creeren/

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn.Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/