Je energie frequentie verhogen
27 januari 2020 
in Energie
3 min. leestijd

Je energie frequentie verhogen

Je energie frequentie verhogen

In 7 stappen je energie frequentie verhogen

Je gevoelens geven je per frequentie aan of je vanuit bewust ZIJN handelt of niet. Hoe hoger de frequentie hoe meer je handelt vanuit bewust ZIJN. Denk hierbij aan: enthousiast, blij, vrij, spontaan, open, eerlijk, ontvankelijk. Een heerlijk gevoel dat je meeneemt en je gemakkelijk verder brengt. Je hebt een goede keuze gemaakt, je hebt een goede gedachte gevolgd. Je beweegt in overeenstemming met je bron, je potentie en maakt je mogelijke mogelijkheden waar.

Hoe lager de frequentie des te meer je handelt vanuit eigen overtuiging (geloof in beperking). Denk hierbij aan: gefrustreerd, zorgelijk, afwijzend, aangevallen, depri, zoekend, sturend, vragend. Een vervelend gevoel, maar neem ook dit aan. In de diepste van haar kern is ook dit bewustzijn, alleen JIJ bent daar NU nog niet bewust van!

Wijs je gevoelens niet af, maar neem ze aan als waar

In plaats van een oordeel te vellen over je gevoelens en ze af te wijzen wanneer het je niet zint, kun je je gevoelens ook aannemen als pure communicatie over je huidige beweging.

Wanneer je je ‘low’ voelt (en je dus negatieve gevoelens ervaart) wordt je beweging geïnitieerd vanuit een gedachte die je niet dient. Je beweging komt voort vanuit een gedachte die minder is dan je huidige (ware) potentie. En daarom wordt je frequentie lager dan je weet (voelt) dat het zou kunnen zijn. Je voelt je minder! (en besef hierbij dat dit voor iedereen heel persoonlijk is. Het is dus echt heel persoonlijke communicatie die je via je gevoel doorkrijgt).

Hier is simpelweg een opening voor bewustwording. Je zal deze gelegenheid zeer waarschijnlijk niet eens aanpakken als het niet zo slecht voelde. Dat is nou precies waarom het zo voelt. Doe er wat mee!

Verhoog je frequentie, reset je energie

Reset je energie, door je af te stemmen op gedachten die (wel) kloppen bij wat je wil. Zoek naar de gedachten die je verlangens ondermijnen zodat je ze in het licht van bewustzijn kunt gaan zetten. Wanneer je er eenmaal bewust van bent zijn ze vrij om in elke andere gedachte te veranderen.

Een oefening om je frequentie te verhogen

Stap 1) Breng je gevoel in kaart. Kom in de stilte van jezelf en voel hoe je je voelt. Blijf erbij en laat dit gevoel er zijn. Laat het stromen.

Stap 2) Geef woorden aan je gevoelens. Neem de tijd om je gevoelens te beschrijven (bijvoorbeeld: ik voel me niet nuttig. Het voelt alsof ik iets verkeerds heb gedaan).

Stap 3) Neem het gevoel volledig aan als waarheid over jouw huidige beweging (bijvoorbeeld: als ik me nu waardeloos voel dan handel ik dus waardeloos ten opzichte van wat ik zou kunnen doen. Als ik me nutteloos voel, dan ben ik dat dus ook).

Stap 4) Stem je af op wie je wil zijn (Draaien naar de Bron). Door te voelen wie, wat of hoe je niet wil zijn ontdek je wie, wat of hoe je wel wil zijn (bijvoorbeeld: ik wil helemaal niet nutteloos zijn of, ik wil niet waardeloos zijn. Wie wil ik dan wél zijn? Ik wil een waardig en waardevol en nuttig iemand zijn).

Stap 5) Hoe zou je zijn en doen als je nu (al) was wie je wil zijn? Hoe zou een waardevol (of nuttig) iemand nu handelen? Wat zou diegene dan nu zeggen? Als jij dat was, wat zou je dan nu doen? Hoe zou je dan anders reageren op je wereld?

Stap 6) Besef dat dit is wat nu van jou wordt verlangd. Door precies te doen wat vanuit bewustzijn wordt geïnitieerd, gebeurt er iets bijzonders. Je energie frequentie verhoogt! Dit komt omdat je in de frequentie van je ware wil komt. Je komt in overeenstemming met je diepere intentie. In overeenstemming met je ware potentie. Met bewustzijn!

Stap 7) Volg de stem van bewustzijn. Doe exact wat je zou doen als je nu was wie je wil zijn. Denk, praat, reageer en handel vanuit je ‘innerlijke held’, je beste zelf (je ware potentie).

Je wordt gelukkig als je de stem van bewustzijn volgt

Onthoudt hierbij dat je je gevoelens never nooit kunt veranderen door ze af te wijzen. Neem ze dus altijd (eerst) aan. Hoe negatief ze ook voelen. Ze zijn waar. Ze geven je aan dat je je niet gedraagt naar wie je wérkelijk bent. Door te handelen naar je Hogere Zelf (je ware zelf) kom je (vanZELF) in een hogere frequentie terecht.

Zie een lagere frequentie dan ook niet als een fout, of iets verkeerds, want daarmee zou je je energie frequentie alleen maar meer verlagen. Zie het als een innerlijke motivator. Vanuit bewustzijn. Het vertelt je liefdevol dat je beter bent dan hoe je je nu gedraagt. Je kan anders. Je kan beter! Dit is een innerlijke aanmoediging. En dit is jouw vrijheid. Zó wordt je geleid. Dat is de magie van jouw natuur. Volg bewustzijn en maak jezelf gelukkig!

❤️

Nicky

 

Wil jij ook wakker worden en wakker leven? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Bewust worden? Ga naar https://nickyverbeek.nl/ontwaken/

Bewust kiezen? Ga maar https://nickyverbeek.nl/bevrijden/

Bewust Creëren? Ga naar https://nickyverbeek.nl/creeren

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/