Leegte
26 februari 2020 
3 min. leestijd

Leegte

Leegte

Vraag: Ik sta op en dan bekruipt me dat gevoel. Ik kan het het beste omschrijven als een gevoel van leegte. Of als een gemis. Een zwaar, donker en eenzaam gevoel. En dit is het laatste wat ik wil. Ik voel dat ik dit niet ben. Maar waarom voel ik me dan zo? Ik ben er bang voor en doe de hele dag alles om juist dit ene gevoel te vermijden. Hoe kan ik dit toch anders aanpakken? Ik heb alles geprobeerd, ook om het dan ‘maar te zijn’ zoals jij altijd zegt. Maar het blijft, en het blijft eng. Het blijft iets waar ik vanaf wil.

Nicky: Dit is wat je schrijft en dus voelt en daarmee tot leven brengt:“Ik leef in een wereld waarin ik zomaar overvallen kan worden door een gevoel van verlatenheid, leegte. Dit maakt mij bang en dan ben ik niet wie ik wil zijn”. Je ervaart dus heel duidelijk dat je reageert op iets dat er wel is maar dat je niet wil. Je erkent dat het bestaat en daarom kan het er vandaag zijn, en ook morgen nog. En dan kun je daar ook bang voor zijn.

Als jouw wereld een plek is die je zomaar kan overvallen met verlatenheid en leegte dán is jouw reactie een volkomen logische en gerechtvaardigde reactie

Maar wat als niet jouw wereld, maar jij er het eerste is? Wat als jouw reactie niet een reactie is óp jouw wereld, maar dat jouw reactie de initiatie (de eerstgeborene) is – en dat jouw wereld er vervolgens uit ziet naar wat jij gelooft? Wat als jij helemaal zelf creëert wat je gelooft? (wáár je ook maar in gelooft?)

Wat als wat jij ziet niet waar is?

Wat als je niet de werkelijke werkelijkheid ziet? Maar dat jij deze zelf creëert, omdát je kijkt zoáls kijkt? Omdat je er bang voor bent, het niet wil en je al jouw aandacht hieraan besteedt? Jouw universum kent geen nee. En dat betekent dat alles waar jouw aandacht op gericht is, tot leven komt voor jou! Dus wat als jij de hele dag jezelf aan het beschermen bent uit angst voor die onverwachte (maar vroeg of laat zeker opduikende) leegte, terwijl jouw wereld juist reageert óp jou door jouw energie vorm te geven voor je?

Wat als jouw wereld van zichzelf geen enkele leegte bevat?

Maar dat dit in jou leeft? Omdát je het gelooft? En het alleen kan ontstaan vanuit jou?

Wat als jouw wereld. jou nooit verlaat?

Maar jij wel jouw wereld? Wat als jouw wereld je dát laat zien?

Kijk dan nog eens en kijk dit keer vanuit ogen die weten (niet zoeken, niet. bang zijn, niet afvragen, niet twijfelen – maar weten) dat het volledig vervuld en perfect IS. Nét zo lang tot je het zelf ziet. Net zolang tot je geen enkele twijfel meer voelt, Net zolang tot dat je ZIET dat het inderdaad helemaal waar is. Want dan ontdek je tegelijkertijd die andere beweging in jezelf, die alles ondermijnt en als leeg, zwaar en somber of ‘verlaten van liefde’ verwerpt  Als je die innerlijke beweging van jezelf inziet, zal het zich direct van jou kunnen bevrijden. Dat wás je niet, dat ben je geworden. Dat ben je – tegen je eigen natuurlijke vrijheid in – gaan geloven. Je hoeft het nooit meer te zijn, je bént vrij. Je bent dus vrij om zelf af te stemmen op wat je waar wil maken in jouw leven, in jouw wereld.

Richt je op wat je wel wil en je creëert wat je wel wil!

Wat als jouw wereld nooit tegen je is (of is geweest) en alleen maar volgzaam is aan jouw energie?

En dat wanneer jij dit niet zo ervaart, dit komt omdat jij nog tegen jouw wereld bent? Zou je dan nog tegen je wereld willen of kunnen zijn? Of zou je het aannemen? Alles in jezelf bereid te maken om het aan te nemen?

Wat als alles waar je tegenin gaat datgene is wat je aan zou móeten nemen? Omdat dat het enige is waar je je nog niet bewust van bent – en daarom voelt het nog niet goed, omdat JIJ er nog niet in liefde mee verbonden bent? Omdat overal waar je tegenin gaat veronderstelt dat het niet voor jou is (omdat het niet goed genoeg voor jou is) – en je daarmee (helemaal zelf) je eigen licht tegengaat?

  • Dus: kijk niet naar de leegte – om die te veranderen – maar VERANDER je KIJK.
  • Kijk niet naar de stilte – om die te veranderen – maar VERANDER je KIJK.
  • Kijk niet naar de schijnbare beperking – om die te veranderen – maar weet dat jij dat bent en dat jij die in jouw wereld brengt op het moment dat jij zo kijkt.

Verander jouw ogen, dat is het enige dat je hoeft te veranderen. Dat is tevens het enige dat je kan veranderen.

Liefs, Nicky

Ontwaken = Bewust Worden

Bevrijden = Bewust Kiezen

Verbinden = Bewust Creëren

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn.Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Annette
Door

Annette

op 27 Feb 2020

Zo mooi,en ontroerend

Inge
Door

Inge

op 04 Mar 2020

heel helder, thx Nicky!

Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/