arrow_drop_up arrow_drop_down
20 januari 2020 

Destructieve gedachten

Destructieve gedachten

Vraag: Ik heb bepaalde gedachten die mij najagen. Deze gedachten zijn heel negatief over mij. Ze vernederen mij en wat ik ook doe of probeer, het stopt niet. Het haalt mij dusdanig uit mijn doen.

Ik voel me er zó slecht bij dat het disfunctioneel wordt. Ik word er doodmoe van en ik lijk de kracht niet te bezitten om mijzelf ervan te distantiëren. Wat kan ik doen om van deze gedachten af te komen? Of om ze los te koppelen van wie ik ben?

Nicky: Het gevoel dat je het liefste per direct de deur uit zet is in werkelijkheid géén écht negatief, disfunctioneel of destructief gevoel. Het is in werkelijkheid pure communicatie vanuit je diepere zelf. Je gedachten vertalen dit vervolgens voor je. Deze gedachten vertellen je dus hoe je je nu voelt. En je voelt wie je nu bent (wat je nu doet)!

Je gevoel geeft je informatie over je huidige beweging en geeft je tevens aan of dit in overeenstemming is met je ware (dieperliggende) verlangens

Omdat jij het als vernederend ervaart zal je er weerstand tegen voeren en het willen ontkennen. Maar dit is nu juist waarom en wanneer het disfunctioneel wórdt.

Ik wil je aanmoedigen om je er allereerst volledig van bewust te willen worden. Ga ermee in zelfonderzoek.

Kom in de stilte van jezelf en stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat als het waar is? Wat deze gedachten je vertellen. Nb. Deze gedachten vertalen het gevoel dat AL in je leeft.
  • Zou je het (niet) willen weten? En zo niet. Waarom niet?
  • Wat houdt je tegen om het aan te nemen? Welke gedachte staat er op ter verdediging ervan? (schrijf deze op voor jezelf)
  • Zou je het zelfs niet willen weten als dát de enige manier is om ‘ervan af’ te komen’? Omdat alléén áls je het weet – oftewel: wanneer je ernaar begint te luisteren en het zodoende kunt aannemen als de enige echte waarheid over jou – dat je het dán (pas!) kunt veranderen?

De gedachten die opstaan ter verdediging van die z.g. negatieve gedachten zijn de werkelijke ondermijnende gedachten.

Je gevoel geeft je aan dat jij jezelf vernedert, en dat dit niet is WIE je werkelijk bent. Dit hoeft geen onderdeel van jouw leven te worden.

De gedachten waarmee je je denkt te verdedigen houden je juist onbewust en houden je tegen om te zijn wie je KAN ZIJN. Dus, reset je innerlijke geloof-systeem. Jij bént niet afhankelijk van gedachten. Dat ben je ook nooit geweest. Je hebt het echter wel geloofd, en daarom gebeurt dit nu. Het slechte gevoel vertelt je dat het niet klopt. Het is niet de hoogste waarheid over jou. Gedachten hebben geen macht zonder jou (jouw geloof, jouw gehechtheid, jouw energie). Jij kiest gedachten, zij kiezen jou niet!

Precies datgene wat jij voelt of denkt dat er nodig is – om weer vrede met jezelf en je leven te kunnen hebben – is wat het leven, en dus -jouw- bewustzijn (jouw diepere intentie), van jou verlangt. Jij mag de verandering maken, want gedachten kunnen dat niet eens.

Kortom, wanneer er negatieve gedachten in je opstaan, dan ben JIJ niet wie je zou kúnnen zijn (en doe je niet wat je werkelijk wil) – of te wel – dan gedraag je je niet naar wie je werkelijk bent! Je draagt jouw potentie niet uit (en daarom ontvang je dat ook niet terug). Neem het aan om het te kunnen veranderen.Je kunt namelijk alles veranderen zodra je er bewust van bent! Bewustzijn is de sleutel, en brengt je de heling die je verlangt.

 

Liefs,

Nicky

 

Wil jij ook wakker worden en wakker leven? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/

Bewust worden? Ga naar https://nickyverbeek.nl/ontwaken/

Bewust kiezen? Ga maar https://nickyverbeek.nl/workshop/

Bewust Creëren? Ga naar https://nickyverbeek.nl/creeren

Over de schrijver
Nicky Verbeek is Bewust-Creëren coach, auteur van 2 boeken en spreekster over bewustzijn, bewustwording, onze energetische natuur én hoe het leven 'werkt'. Nicky ontwaakte in 2005 en begeleidt op geheel authentieke wijze nu ook anderen op het 'pad van vrijheid'. Haar missie: mensen bewust en onafhankelijk aan het roer van hun eigen leven zetten. Ze heeft hiervoor 2 prachtige cursussen ontwikkeld en ze geeft regelmatig workshops. Ze is eigenaar van de Academie voor Bewustwording en persoonlijk leiderschap.
Reactie plaatsen

Deze website werkt met cookies