Vrije wil
10 februari 2020 
3 min. leestijd

Vrije wil

Vrije wil

Leef jij vanuit bewustzijn? Leef jij het leven dat je werkelijk wil?

Je bent ten slotte pure wil, je bestaat uitsluitend uit vrije wil. Dat is je harde kern. Bewustzijn is volledig terug te brengen tot maar één ding. En dat is: vrije wilEn wanneer jij bewust bent van bewustzijn dan kun je bewust kiezen vanuit die wil en zal je vanzelfsprekend het leven gaan creëren vanuit die wil.  Jouw mooiste leven is dan ook een vanzelfsprekend en moeiteloos gevolg van jouw bewust zijn van bewustzijn. Bewust zijn van bewustzijn, dat is de weg.

Al het andere is omleiding. Al het andere is overbodig. Moeite.

Dus laat je moeite los. Grijp niets vast om bewust te kunnen worden. Maak je niet afhankelijk van afleiding. Er is geen heling van buitenaf. Alleen maar placebo-effect en afhankelijkheid. Je mag het allemaal loslaten.

Jij bent in staat tot zelfheling

Jij bent in staat tot waarlijk, helend inzicht in jezelf met onmiddellijk effect. Het onmiddellijke effect van bewustzijn. Hiervoor dien je alle wegen los te laten. Er bestaat geen weg naartoe. Bewustzijn heeft geen weg. Bewustzijn werkt alleen via onmiddellijkheid. De onmiddellijkheid die je diep van binnen voelt. De onmiddellijkheid van absolute vrijheid.

Dit is de onbekende weg. Hoe kan het ook anders! Jij bent die weg!

Jij bent de weg die je onmiddellijk zou kiezen wanneer je (van te voren) wist dat het je moeiteloos naar je bestemming zou brengen.

Als je maar geen plan B had gemaakt

Plan B:

  • Geeft je een goed gevoel.
  • Is veilig.
  • Is haalbaar.
  • Levert je de comfort van zekerheid op.
  • Is de weg die anderen ook nemen.

Maar jij bent geboren om plan A uit te voeren. Plan A zit daar waar je verlangen stroomt. Dat is jouw unieke eigen stroom. Jouw vrije levensstroom.

Plan A:

  • Voelt onzeker, want is onbekend.
  • Voelt dom, want het druist in tegen alle logica.
  • Kan niet voor je werken, want iedereen raadt het je af.
  • Geeft zóveel ongemak, dat het never nooit jouw weg kán zijn.

Want het moet toch goed voelen?

En dit is precies waarom je plan B bent gaan volgen! De veilige weg, de comfortabele weg. Maar hier gebeurt het niet! Want hier bevindt Bewustzijn zich helemaal niet.

Bewustzijn en bewustwording vindt plaats precies dan en daar waar het ongemakkelijk wordt.

Omdat de wil van bewustzijn indruist tegen alles wat je weet. Tegen alles wat je hebt geleerd. Tegen alles wat je hebt aangenomen en overgenomen.

Het vraagt van jou om te vertrouwen óp de hogere wil. Om te voelen wat bewústzijn wil en om te volgen wat bewústzijn wil. Zonder twijfel, zonder te aarzelen, ook als dat eng is, spannend of nieuw. Ook als dit onbekend en onbemind is en helemaal niemand ervan wil weten….

Behalve jij!

Omdat je het diep van binnen zo voelt.

Omdat je het wil.

Omdat het vrij is.

Omdat het het enige is dat écht is

Omdat jij het bent!

En er is niets zó nieuw, en zó onbekend als jij en jouw unieke authentieke wil.

Jij bent namelijk de enige die het weet en hoeft te weten.  Jij bent de enige die het wil en hoeft te willen. Jij bent namelijk de enige die het waar gaat maken. Als je durft!

❤️

Nicky

Bewust worden? Ga naar https://nickyverbeek.nl/ontwaken/

Bewust kiezen? Ga maar https://nickyverbeek.nl/bevrijden/

Bewust Creëren? Ga naar https://nickyverbeek.nl/creeren

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn.Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/