Een keuze maken
28 mei 2020 
2 min. leestijd

Een keuze maken

Een keuze maken?

Jouw keuze maakt het verschil. Want kiezen is jouw vrijheid, en door te kiezen geef je er uitdrukking aan.

Geen plannen, regels en geen enkel streven (naar…) wijzigen de koers van je leven. Keuzes doen dat. Keuzes die in overeenstemming zijn met jouw hart. Begin nu. Met de keuze die de rest van jouw leven gaat bepalen. Kies voor jou! Kies voor jouw vrijheid.

Vrijheid ontstaat wanneer je je eigen weg volgt

De weg is er al, jij bént de weg. Je hoeft er alleen maar volgzaam aan te zijn. Je diepste verlangens zijn hierbij de richtingwijzers op jouw unieke levenspad.

Kiezen voor vrijheid betekent handelen vanuit je verlangens, ondanks alle mogelijke (denkbare) gevolgen. Keuzes maken in dienst van je verlangens, ongeacht of er iemand met je meedoet of je hierin steunt. Je eigen pad kiezen terwijl je ervoor kan worden veroordeeld, afgewezen of verlaten. Handelen, zonder weerstand. Gewoon gáán. Direct vanuit wat je hart je influistert. Dát is jouw vrijheid.

Want de weerstand zit werkelijk alleen maar in jou

Zolang je dit nog projecteert in de wereld om je heen zal je altijd blijven doen wat ‘de ander’ wil, in plaats van je eigen hart te volgen. Maar dat doe je alleen maar omdat je de ander dan ook verantwoordelijk kan houden voor het levensgeluk dat je daarmee misloopt.

Vind je het eng om te kiezen? Stel jezelf dan de volgende vraag

Wat als er geen ander is? Geen ander vóór jou? Geen ander tégen jou? Wat als alleen jij voor of tegen jou kan zijn?

Iedereen heeft zijn eigen unieke weg te gaan. Iedereen weet eigenlijk alleen maar wat goed is voor hem of haar zelf.

Wanneer je je eigen pad begint te volgen zullen mensen die van je houden jouw liefde met liefde beantwoorden. Ze zullen niets anders willen. Omdat dát de essentie van liefde is. En zó wérkt het. Liefde trekt liefde aan. Mensen die (onbewust) bij je zijn onder voorwaarden (als je dit doet houd ik van je en als je dat doet wijs ik je af) zullen pogingen doen om jou onder hun controle te houden of jou de rug toekeren. Ook dat is volledig in dienst van jouw vrijheid, omdat het je direct een keuze biedt. Wat (ver)kies jij?

Ben je bereid je eigen pad te kiezen?

Ben je bereid je eigen pad te kiezen? Een wild, vrij en prachtig pad, waarvoor je alleen een moedig hart dient te hebben?

Ga dan voorbij aan het beeld dat je van jezelf hebt en wat je misschien nog graag aan de ander wilt bevestigen. Ga dan voorbij aan het streven naar hulp, steun en bevestiging van de wereld om je heen. Keer dan diep naar binnen en richt je op wat je het allerliefste wil. Je zult tot de ontdekking komen dat je volledig gedragen wordt door jouw universum zodra je je eigen moedige hart begint te volgen.Jij bent vrij. Laat jouw onbegrensde vrijheid zich aan je onthullen.

Liefs, Nicky

 

Meer lezen? Ga naar de academie voor bewustwording en persoonlijk leiderschap: https://nickyverbeek.nl/

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/