De kracht van geloven
12 april 2021 
3 min. leestijd

De kracht van geloven

De kracht van geloven

Geloven is kracht.

Een gedachte krijgt bijvoorbeeld pas kracht (lees: pure manifestatie power) als jij er ook daadwerkelijk in gelooft. Jouw geloof erin maakt het ‘jouw’ gedachte, jouw persoonlijke waarheid. Jouw geloof zorgt ervoor dat de gedachte onderdeel gaat uitmaken van jouw levensenergie én dus van jouw scheppingskracht.

Om te zien wát je gelooft hoef je alleen maar te kijken naar hoe jouw leven eruit ziet. Wat ontvang jij (terug) van jezelf?

Jouw leven is jouw ‘ripple-effect’, je ontvangt van je leven terug wat je het zelf gegeven hebt. Heb je te maken met moeite, voorwaarden en beperking? Of ontvang je dankbaar de enorme overvloed die je dagelijks in de schoot geworpen wordt? Kijk naar je leven en je ziet het! Dit is jouw schepping.

Je leven laat je zien wat je gelooft

Je kunt dus aan je leven feilloos aflezen wat je gelooft. Hier hoef je niet aan te twijfelen, het is letterlijk levend bewijs.

Nu kun je jezelf erop toeleggen om elke dag positieve gedachten te denken, omdat je (net als iedereen) natuurlijk heel graag mooie dingen wil manifesteren in je leven. Je kunt gaan affirmeren dat het een lieve lust is. Je kunt de mooiste verhalen over jezelf verzinnen en vertellen. Je kunt de mensen om je heen overtuigen en in je laten geloven.

Maar! … alleen als je het zélf gelooft, kan het worden waargemaakt. Alleen als je het zélf gelooft krijgt het uitdrukking in jouw leven.

De macht van jouw geloof

Jouw geloof heeft dus alle macht. Het maakt het verschil tussen wel óf niet creëren. Het is noodzakelijk óm te creëren. Maar wat geloof jij nu echt?

Om te voelen wat je werkelijk gelooft moet je uit de oppervlakte van je systeem (de Body & Mind) willen komen en dieper naar binnen keren.

Je maakt waar wat je op een dieper niveau tegen jezelf zegt. Jouw schepping komt voort uit díe energie.

Keer naar binnen en voel wat je op een dieper niveau gelooft. Is dit hetzelfde als je denkt? Is dit hetzelfde als je zegt? Is dit hetzelfde als je anderen wil laten geloven?

Spreek hardop uit wie je wil zijn en voel of er angst, twijfel of onzekerheid in je opstaat. Die tegenstrijdige gevoelens vertellen je niet dat je het niet bent (dat wat je zo graag wil zijn), maar dat je het niet GELOOFT en daarom KAN je het niet zijn!

Neem dit nu aan.

Neem deze waarheid aan: Dít is dus wat je nu gelooft en nu waar kan maken

Neem het aan, laat het toe. Er is geen andere optie. Het is namelijk juist jouw weerstand tegen deze stem (die de enige echte waarheid spreekt over wat jij wérkelijk gelooft over jezelf. Over wie je NU bent en dus kan zijn) waarom je bent gevlucht in een positief zelfbeeld, een idee óver jou, dat geen enkele scheppingskracht heeft zonder het geloof dat zo noodzakelijk is om het waar te maken.

Wat nu is, is het. En dit blijft zo, net zolang je het overleeft mét een zelfbeeld – en dus niet aanneemt.

Raak het aan. Of beter gezegd, laat het jou aanraken.

Tune in op de kracht van werkelijk geloven. Dat betekent: Stop met het verdedigen van je (vergoelijkende maar machteloze) zelfbeeld. Het is helemaal okay dat je nu niet bent wat je kán zijn. Je hebt het immers nog nooit ECHT gelooft.

En als je hier, op deze plek, durft te zijn, zonder weerstand, zonder zelfbescherming, zonder ook maar ‘iets’ hoog te houden van jezelf, dan kan er een waar wonder plaatsvinden. Een spontane ‘reset’: Je energie krijgt door jouw ontspanning in de waarheid over jou eindelijk de gelegenheid om terug te keren naar de bron. Terug naar jouw bewustzijn en het grenzeloze vertrouwen ván jouw bewustzijn (in jou).

Een intense maar zeer waardevolle innerlijke verschuiving kan dan plaatsvinden. Waarin het oorspronkelijke geloof in jezelf kan worden hersteld en geheeld.

Draaien naar de bron

Durf jij? Terug te keren naar de Bron? Durf jij te ontdekken wat het oplevert om jezelf naar deze diepte toe te bewegen? En te ontwaken in bewustzijn? Ik hoop het! De enige die je gaat tegenkomen ben jij! Maar dan wel jouw ware zelf. Je zou zomaar kunnen ontdekken dat diegene zoveel meer is dan jij ooit hebt dúrven geloven.

It’s all there! Look for it, find it.

Liefs,

Nicky

Tip: Hier kun je dit artikel beluisteren (ook lekker): https://soundcloud.com/nicky-verbeek/de-kracht-van-geloven

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen
Creëer je eigen levensgeluk

Creëer meer vrijheid

    ✔️ Ben je de verbinding met je innerlijke kompas kwijt geraakt? 

    ✔️ Laat je je teveel leiden door gevoelens van angst?

    ✔️ Wil je je gevoelens beter leren begrijpen?

    ✔️ Heb je behoefte aan meer eenvoud in je leven?

    ✔️ Kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct het E-book 'Ontwaken in Vrijheid'. Een 30 pagina's tellend handboek vol met helderheid en praktische tips om je oorspronkelijke vrijheid te hervinden.

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/