De Karmische Beslissing
04 december 2020 
13 min. leestijd

De Karmische Beslissing

De Karmische Beslissing

Je hebt de vrijheid om over je eigen levenslot te beschikken

Een karmische beslissing is een essentiële keuze die je moet maken om zelf je eigen lot te bepalen en je leven daarvoor in de juiste richting te leiden.

Soms kom je in je leven op een tweespalt

Je doet iets waar je volledig achter staat, je gelooft erin, maar het levert je niets anders dan moeite op. Je doet iets ’goeds’. Maar het voelt ‘niet goed’! Je werkt ervoor, je werkt ernaar toe, je wil het. Maar het gebeurt niet, er gebeurt niets, of zelfs nóg erger, het heeft het tegenovergestelde effect. En alle energie die je eraan besteedt gaat steeds meer ten koste van jezelf. Het loopt dood. Letterlijk!

Je weet niet hoe het anders kan. Maar dát het anders moet, begint steeds meer tot je door te dringen. Want je bent moe, op en uitgeblust. Je bent er klaar mee. Dit gaat zo niet langer.

Is er een andere manier? 

Ja. Het kan anders. En dat is nu ook precies de bedoeling. Je bent op een punt aangekomen in je leven dat je een karmische beslissing moet maken.

Verandering

De situatie waarin je terecht bent gekomen is er niet voor niets. Het is er niet om je tegen te werken of om je te ontmoedigen. Er is een oorzaak voor deze situatie. Een goede reden zelfs. En op het moment dat je snapt waarom dit je overkomt kun je gaan handelen in dienst van die reden. 

De reden is verandering.

Het leven biedt je op cruciale momenten, die ik knooppunten noem, een ‘quest’ aan: een ‘quest’ is een gelegenheid om het lot van jouw leven in eigen handen te nemen. Dit is een kans. En deze kans wordt je bij herhaling aangeboden in de vorm van een ‘probleem’. Zo lijkt het alsof je een probleem op je pad krijgt, maar wezenlijk is het een enorm cadeau dat je in de schoot geworpen krijgt: Een unieke gelegenheid. Om te veranderen in dienst van je eigen levensgeluk. 

Als je dit diep tot je door laat dringen ga je vast heel anders naar je problemen kijken.

Leiderschap over je leven

Je krijgt steeds weer een kans om het goed te doen

Een hele mooie manier waarop zo’n ‘quest’ in beeld is gebracht is via de film ‘Groundhog day’ uit 1993. In deze film zie je een man (formidabel uitgevoerd door Bill Murray) die elke dag opnieuw wakker wordt en dezelfde dag opnieuw beleeft. In het begin herhaalt hij de dag zoals hij het de eerste keer deed, maar als de dagen beginnen te tellen en er steeds hetzelfde misgaat wordt hij wijzer. Er begint langzaam maar zeker een besef in hem te dagen dat hij het anders aan zal moeten pakken om de dag tot een goede afloop te brengen. Je ziet hem veranderen, hij leert. Hij komt elke dag dichter bij zichzelf en begint zich te openen voor zijn dieperliggende drijfveren. Hij begint te kiezen vanuit wat écht telt, wat écht belangrijk voor hem is. Uiteindelijk weet hij precies wat hij wil en wat hem daarvoor te doen staat. Hij staat op en gaat recht op zijn doel af. En die dag is het begin van zijn verdere leven. Een lang en gelukkig leven!

Ongelooflijk hoe nauw het leven het ‘Groundhog day-principe’ volgt

Karma: Je krijgt steeds hetzelfde probleem voor je kiezen, totdat je beseft wat belangrijk voor je is en je besluit hier concessieloos voor te gaan. Hiervoor dien je al het andere overboord te gooien door je aandacht ervan af te keren en je alleen nog maar te richten op je doel. Je doel is: dat wat je het állerliefste wil. Dat wat je écht gelukkig maakt.

Moraal van het verhaal? Maak je dromen waar. Je leven biedt je hier alle gelegenheid voor. Maar jij moet het doen  Die kans grijpen. Jij moet ervoor kiezen. En ervoor gaan. 

Dus, wil je iets waarmaken in je leven? Is er een diep gekoesterde wens die nog niet in vervulling is gegaan? Wacht dan niet. Het leven kan namelijk niets tot uitdrukking brengen en voor je waarmaken wat jij niet eerst aanspreekt in jezelf. Jouw leven wacht letterlijk op jou! Jij bent de initiator van alles wat er mogelijk gemaakt kan worden in jouw leven. En even tussen jou en mij: álles is mogelijk te maken. De enige voorwaarde is dat het in jou opstaat áls een verlangen EN dat jij de eerste ‘move’ maakt. Jij begint. Jouw leven volgt. 

Jouw leven heeft jou nodig

Het leven heeft het van je nodig dat je durft te initiëren. Maar ook dat je durft te veranderen als dat nodig is. Je leven vraagt je om te bewegen in de richting van datgene dat in jou is opgestaan als je diepste verlangen. Durf daarvoor af te wijken van alles wat je kent en open je voor (nieuwe, andere) gedachten. Gedachten die je buiten de gebaande paden brengen en je de vrijheid geven óm je hart te kunnen volgen. 

Jouw leven nodigt je uit om steeds weer nieuw potentieel aan te spreken in jezelf. Om het te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Je hebt het nodig om jouw leven die impulsen te geven die nodig zijn om jouw verlangens waar te maken. Het leven kan dat namelijk niet zonder jou!

Opnieuw afstemmen: Resetten

Om voor jezelf te kunnen kiezen moet je eerst weten wat het is dát je werkelijk wil. En daarvoor is het belangrijk dat je leert af te stemmen op je diepere drijfveren.

Om je diepere drijfveren voelbaar te maken krijg je te maken met negatieve ervaringen (in de vorm van een – al dan niet – terugkerend probleem). Het is vervolgens aan jou om deze negatieve ervaringen te ontstijgen middels een karmische beslissing. Het probleem waar je mee te maken krijgt staat symbool voor de beperkende beweging die jij nu nog volgt en die jouw levenslot in de weg staat. 

Jij kunt het tij keren

Het is aan jou om aan deze beperking voorbij te gaan. Maar het is veel meer dan dat. De keuze die je maakt is beslissend. Voor de rest van je leven. Je neemt namelijk niet voor nu, maar voor altijd afscheid van een waarheid (of een gewoonte, of gedrag) die tot nu toe ‘eigen’ voor je was en slaat een compleet nieuwe weg in. Nieuw en onbekend, maar waar wel nieuw levensgeluk op je wacht.

Je zou kunnen zeggen dat het leven op cruciale momenten de volgende stap inluidt en jou uitnodigt om hiervoor de eerste stap te zetten.

Het vertelt je: Jouw huidige beweging is op dit moment te beperkt om de volgende stap in de richting van jouw levenslot te kunnen maken en dit levert een ‘probleem’ op. Het probleem bevindt zich niet buiten je en het is zeker niet onoverkoombaar. Het probleem zit namelijk in jou. Jij bent het die jouw eigen levenslot in de weg staat!

Maak dus die karmische beslissing wanneer je leven erom vraagt. 

Hoe gaat zo’n karmische beslissing in zijn werk

Je kunt zoals gezegd de film ‘Groundhog Day’ kijken en dan zal je zien dat Bill Murray in het begin al zijn problemen en obstakels uit de weg werkt. Omdat hij al weet wat er gaat gebeuren leert hij om al zijn problemen te snel af te zijn, maar uiteindelijk gaat het daar helemaal niet om.  

Het gaat er niet om om kleine obstakels voor te zijn, zodat je geruisloos door je dag heen vloeit. Durf uit je comfort zone te stappen en begin keuzes te maken  in dienst van wat echt belangrijk voor je is.

Hiervoor dien je twee dingen te doen:

1 – Houd je niet langer bezig met problemen (welk probleem dan ook) en 

2 – Richt je op jezelf. Want daar zit de oplossing. In jou. 

Stel jezelf deze vraag: Wat kan ik IN MIJ veranderen waardoor het probleem niet langer een probleem IS? 

En nu goed opletten! Want als je deze oefening met liefde en overgave doet, dan zul je merken dat er vaak maar één ding wezenlijk in de weg staat van jouw geliefde doel en dat is een gedachte over jou. Een gedachte die je hebt gekoesterd, je voelt dat je dat bent, en daarom ben je je ernaar gaan gedragen. Dit geeft je een beeld (en de bevestiging) van jezelf dat je graag overeind wil houden. 

Je leven vraagt je om het los te laten. Leiderschap over je leven

De Quest

Dit is de keuze: Wil je liever iemand zijn zoals je het bedacht hebt? Dus, jezelf in een ‘goed’ daglicht zetten? OF wil je liever het leven van je dromen waarmaken?

Wat is belangrijker voor je: Jij (het beeld dat je van jezelf hebt opgebouwd) of jouw leven?

Want in dienst van jouw leven zul je nu iemand anders moeten zijn om letterlijk vanuit een ander vaatje te kunnen tappen! Andere energie aanspreken. En zolang je nog vasthoudt aan dat (oude en vertrouwde maar beperkende) beeld van jezelf, dan zal je dit niet kunnen. Omdat dit jouw huidige zelfbeeld niet zal bevestigen. 

Laat het daarom los. En begin te bewegen vanuit vrijheid. In dienst van je eigen levensgeluk. 

Kortom: Wees bereid om álles te zijn, in dienst van je levensgeluk. En dit kan alleen wanneer je jouw leven de prioriteit maakt en jezelf daarnaar voegt. Dát is de sleutel!

De boodschap van negatieve ervaringen

Dit is de wezenlijke boodschap van elke negatieve ervaring (en elk probleem): Je volgt op dit moment een idee over jezelf dat je ware potentieel te kort doet. Je volgt op dit moment een waarheid die niet (meer) in overeenstemming is met wat jouw leven van jou wil.

Je wordt uitgenodigd om je huidige waarheid over jezelf los te laten om te groeien naar een betere versie van jezelf. 

Ik heb zelf een aantal karmische beslissingen gemaakt in mijn leven. En ik kan je dan ook uit eigen ervaring vertellen dat je het kunt voelen wanneer het een karmische beslissing betreft. Omdat, wanneer je zo’n beslissing eenmaal maakt, het leven ineens vol met je meedoet. Je komt in een stroomversnelling terecht en geluk komt moeiteloos jouw kant op. Alles doet met je mee. De wind komt ineens volledig in je zeilen. Je wordt dus dubbel dik beloond door je leven wanneer je eraan toegeeft en jezelf (eindelijk) die kans geeft. Wanneer je jezelf je eigen levensgeluk gunt! Je komt in de Flow van bewustzijn.

Conclusie:

Elk gebrek dat je ervaart in jouw wereld en elk obstakel dat je tegenkomt op jouw levensweg is een reflectie. Het is de perfecte weergave van jouw innerlijke wereld. Elk obstakel in jouw leven is de reflectie van een innerlijke – onbewuste – ‘knoop’ (omleiding) in jouw levensenergie. Die ‘knoop’ is de moeite, de voorwaarde, het geloof in gebrek, dat er nu nog tussen zit. Tussen jou en dat wat er nu IS en wil zijn.

Jouw leven vraagt je om je te openen voor iets nieuws

Bewustzijn vraagt je om je kijk te verruimen. Om een directere weg te vinden. Om verder te groeien in bewustzijn. Het is tijd. Er is nieuw potentieel ontsloten en dat wil nu via jou in de wereld vorm krijgen. Het wil leven. Het is ván jou. Het is vóór jou. In dienst van jouw groei, in dienst van jouw levensgeluk. Je bent er klaar voor.

In plaats van je te richten op het probleem, het gemis het gebrek of het obstakel, met het doel het uit de weg te krijgen – om weer verder te kunnen stromen (en dit is wat de meeste mensen doen), is het de bedoeling dat je je afstemt op iets nieuws.

Keer naar binnen

Het is de bedoeling dat je naar binnen keert. Om daar een nieuwe weg aan te ‘leggen’. Een nieuwe stroom aan te vangen. Een, die directer is, moeitelozer. Meer vanuit liefde. Richt je op dat wat je tot nu toe onaangeraakt hebt gelaten. Dat wat je tot nu toe buiten beschouwing hebt gehouden. Het is er wel, maar jij maakt er nog geen gebruik van. Jij hebt het nog niet toegelaten in jouw energie (bewustzijn). 

Hier had je jouw persoonlijke redenen voor. Je vond het liefdeloos, egoïstisch, onrealistisch. Je wees het af en sloot het daarmee buiten.

Maar nu wil het jou

Want ook dit is liefde. Ook dit is potentie. Ook dit is onderdeel van jou. Neem het aan. En neem het in gebruik. Dit keer áls liefde. Stem je af op wat de behoefte is. Wat is er nodig? Wat wordt er werkelijk verlangd? En begin vanuit die energie te stromen. Begin uit deze energie te ‘tappen’. Ontdek, stroom, kies, doe, en creëer.

Niets is er om je te beperken, alles is er omdat jij het bent

Om je te laten zien wie je nu bent en de mate van vrijheid (bewustzijn) die je nu benut. Kijk naar je leven. Wil je het anders? Wil je meer? Klopt het leven niet (meer) zoals het nu is? Verander dan je leven, door te veranderen van binnen uit: Verander je kijk, verander je gedachten, kies nieuwe gedachten, laat oude gedachten los. Je bent vrij.

Leef. Leef het leven dat je werkelijk wil. Grijp jouw moment. Het is je gegeven. Om te creëren.

Vanuit liefde.

Nicky

>>Ben jij klaar om een karmische beslissing te maken? Begin HIER: https://nickyverbeek.nl/flow/

>>TIP! Wil je dit artikel liever beluisteren? Dat kan! Klik HIER > https://www.mixcloud.com/nicky-verbeek/de-karmische-beslissing/

>> VIDEO! Klik hier om de bijbehorende VIDEO te bekijken: –>

 

 

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Jocianne
Door

Jocianne

op 11 Mar 2022

Ik ben zo blij dat ik jou heb leren kennen en jouw diensten. Je hebt onwijs veel voor mij betekend. Jij was voor mij de sleutel en ik blijf van jou leren.

Nicky Verbeek
Door

Nicky Verbeek

op 11 Mar 2022

Hoi Jocianne, ik vind dat zo lief, dat je dat zegt. You are worth it! Ik volg jou en jouw werk.. Ik vind het heel mooi om jou en je werk te zien ontwikkelen naar jouw specifieke unieke gift (eigenwaarde, zelfwaarde). Liefs, Nicky

Reactie plaatsen
Creëer je eigen levensgeluk

Creëer meer vrijheid

    ✔️ Ben je de verbinding met je innerlijke kompas kwijt geraakt? 

    ✔️ Laat je je teveel leiden door gevoelens van angst?

    ✔️ Wil je je gevoelens beter leren begrijpen?

    ✔️ Heb je behoefte aan meer eenvoud in je leven?

    ✔️ Kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct het E-book 'Ontwaken in Vrijheid'. Een 30 pagina's tellend handboek vol met helderheid en praktische tips om je oorspronkelijke vrijheid te hervinden.

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/