Verdwaald
16 april 2020 
4 min. leestijd

Verdwaald

Verdwaald?

“Ik heb wel honderd vragen en de antwoorden weet ik eigenlijk zelf ook wel en tóch raak ik zo verdwaald. Waardoor?”

Omdat je dat gelooft

Omdat je gelooft dat jij alle antwoorden hebt en als je het dan een keertje niet hebt, zeg je: “Ja maar ík héb toch alle antwoorden?”……, maar dat is dus helemaal niet zo. Elke keer wanneer jíj niet de antwoorden hebt, zíjn ze er wel, ze zíjn er, maar ben jij niet in overgave of in verbinding met dát waar de antwoorden vandaan komen. Jij hebt de antwoorden niet. Ze komen vanzelf tot je, mits je ervoor open staat. Sluit je je ervoor af (bijvoorbeeld omdat je denkt dat JIJ het beter weet) dan zul je je verdwaald voelen! Je krijgt daarmee het ultieme signaal om naar binnen te keren en je (opnieuw) af te stemmen.

Je kunt wezenlijk niet (echt) verdwalen

Zelfs als het zo voelt.

Dan ben je niet zozeer verdwaald, als wel afgedwaald, afgeleid. Uit de focus, uit de directe verbinding met de bron (die alle antwoorden heeft). 

Want op het moment dát je af dreigt te dwalen, dan zul je dat voelen. En dit is precíes de reden waarom we níet af hoeven te dwalen. We worden namelijk teruggeroepen. Wat je voelt, als een verdwaald gevoel,  is namelijk de communicatie vanuit je diepere intentie óm je weer terug in de directe verbinding te brengen.

Dus elke keer wanneer je je verdwaald voelt en je denkt “Nou, doe ik het dan niet goed of zo?, ik weet toch alles wel, waarom heb ik dit?” – Dan is het er omdat jij bent afgeleid van de plek waar je moet zijn om antwoorden te vinden. Dus júist dat gevoel van verdwaald zijn, dat ín jou ervaren kan worden, is datgene wat jou terug kan brengen. 

Er is een innerlijke leiding (en die voelt als wrijving, die voelt als ‘doe ik het niet goed of zo?’) en die klopt altijd. 

Die wrijving mag je dan ook altijd meteen aannemen als de waarheid. Er is niets verkeerds aan, er is niets mis mee, het is niets negatiefs. Ook al voelt het zo. Het is een prachtig mooie aanraking. Je wordt liefdevol gewezen op je eigen afdwaling. Omdat je diepere intentie weet dat je dit niet wil.  Je bent even van de gewenste koers afgeraakt, je bent níet op je dírecte pad, je bent niet meer in je dírecte verbinding met je scheppende bron. En daar word je liefdevol op gewezen. Je voelt het. Het voelt ongewenst. Je voelt het ongewenste van JOUW afwezigheid. Luister er maar naar.

Dus, in plaats van dat oordeel te analyseren: “Maar dat kán toch niet, ik kan toch geen fouten maken” …. kun je het je ook laten corrigeren.

Elke keer wanneer je verdwaald voelt krijg je wezenlijk HET signaal die jouw weer terug in de verbinding wil brengen. En wanneer je dat weet dan zál je er wel naar willen luisteren, dan zál je er voor open willen staan, en dat is ook de bedoeling. 

Word ontvankelijk voor dat gevoel

Dat betekent dat je er bereidwillig tegenover wil staan en dit is wat niet veel mensen weten. De meeste mensen denken: “Als het niet goed voelt, dan ís het niet goed!” Maar hoe kan bewustzijn je dán corrigeren wanneer je per ongeluk afdwaalt? Door je een goed gevoel te geven? Je tevreden te stellen? Dat is onmogelijk, want zolang jij tevreden bent, zal je niets willen veranderen en heb je geen enkele reden om tot stilstand te komen en je af te vragen “doe ik het wel goed” (het antwoord op die laatste vraag is dan ook steevast NEE) .

Dus, neem altijd aan wat er met jou gecommuniceerd wordt. Hoe het ook voelt. Het is namelijk waar. Altijd! Het vertelt je wat je nu doet, wie je nu bent en of dit in overeenstemming is met wat je werkelijk wil of niet. Een verdwaald gevoel vertelt je dus: “Je bent afgeleid, en daardoor kunnen de juiste antwoorden niet tot je komen. Keer weer naar binnen en stem je opnieuw af”. 

Laat elk gevoel toe, zodat het je de weg kan wijzen, want daar is het voor.

Het klopt en het heeft altijd gelijk. Zo mooi. Je wordt gedragen je wordt altijd begeleid. Dus laat het maar toe. Laat het je steevast brengen waar je hart heen wilt. Het weet de weg (jij niet, laat je dus de weg maar wijzen). Wees ontvankelijk, zodat er met je gecommuniceerd kan worden waar je naartoe gaat en waar je naartoe wil. Zo dienstbaar is het. Het is er – opdat je niet verdwalen kán.

Liefs, Nicky

 

Meer weten? Ga naar: Academie voor Bewustwording en Persoonlijk Leiderschap

Bewust wordenOntwaken

Bewust KiezenBevrijden

Bewust CreërenVerbinden

Over de schrijver
Nicky Verbeek spreekt en schrijft over bewustzijn. Boeken: Je bent vrij (2014) | Draaien naar de Bron (2018) | Flow (2022)
Reactie plaatsen

Wil je meer weten? Ga naar: https://nickyverbeek.nl/